ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συναγερμός στους Δημοκρατικούς για τις επιδόσεις του Μπάιντεν

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Συναγερμός στους Δημοκρατικούς για τις επιδόσεις του Μπάιντεν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2024, 11:04
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε μια ασταθή, υποτονική εμφάνιση, ενώ ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Ντόναλντ Τραμπ τον χτύπησε με μια σειρά από συχνά ψευδείς επιθέσεις στο ντιμπέιτ τους την Πέμπτη, καθώς οι δύο αρχαιότεροι υποψήφιοι για την προεδρία αντάλλαξαν προσωπικές προσβολές ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν αιχμές για τις αμβλώσεις, τη μετανάστευση, τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Γάζα, τους χειρισμούς τους στην οικονομία, ακόμη και για τα παιχνίδια τους στο γκολφ, καθώς ο καθένας τους προσπάθησε να ταρακουνήσει αυτό που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κούρσα ήταν ουσιαστικά ισοδύναμη εδώ και μήνες.

Οι σύμμαχοι του Μπάιντεν προσπάθησαν να παρουσιάσουν ένα γενναίο πρόσωπο στη βραδιά και δύο αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι ο Μπάιντεν ήταν κρυωμένος.

Οι επιδόσεις του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ προκάλεσαν συναγερμό στους κορυφαίους Δημοκρατικούς, αφήνοντας ορισμένους να αμφισβητούν ανοιχτά το κατά πόσον ο Μπάιντεν μπορεί να παραμείνει στην κορυφή του ψηφοδελτίου των Δημοκρατικών.

«Φάνηκε λίγο αποπροσανατολισμένος. Όσο προχωρούσε το ντιμπέιτ γινόταν πιο δυνατός. Αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή, νομίζω ότι ο πανικός είχε επέλθει», δήλωσε ο ανώτερος πολιτικός σχολιαστής του CNN, Ντέιβιντ Άξελροντ.

Ο Άξελροντ αποκάλυψε και μια συζήτηση που γίνεται μεταξύ πολλών Δημοκρατικών το βράδυ της Πέμπτης: «Θα υπάρξουν συζητήσεις για το αν θα πρέπει να συνεχίσει». 

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, εμφανιζόμενη στο CNN μετά το ντιμπέιτ, αναγνώρισε αυτό που αποκάλεσε «αργό ξεκίνημα» του Μπάιντεν, αλλά υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να κρίνουν αυτόν και τον Τραμπ με βάση τα χρόνια της θητείας τους.

Ο Μπάιντεν, που ακούστηκε βραχνός, μπέρδεψε τα λόγια του αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της πρώτης μισής ώρας του ντιμπέιτ. Βρήκε όμως τα πατήματά του στα μισά του διαλόγου, όταν επιτέθηκε στον Τραμπ για την καταδίκη του για την κάλυψη πληρωμών χρημάτων για αποσιώπηση στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, αποκαλώντας τον "κακοποιό".

Σε απάντηση, ο Τραμπ ανέφερε την πρόσφατη καταδίκη του γιου του Μπάιντεν, Χάντερ, επειδή είπε ψέματα για τη χρήση ναρκωτικών για να αγοράσει όπλο.

Τόσο ο 81χρονος Μπάιντεν όσο και ο 78χρονος Τραμπ, βρίσκονταν υπό πίεση για να επιδείξουν την καταλληλότητά τους για το αξίωμα. Ο Μπάιντεν καταδιώκεται από ερωτήματα σχετικά με την ηλικία και την οξυδέρκειά του, ενώ η εμπρηστική ρητορική του Τραμπ και τα εκτεταμένα νομικά προβλήματα παραμένουν ένα τρωτό σημείο.

Ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει επίμονες ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία του από τότε που αποφάσισε να διεκδικήσει για τρίτη φορά τον Λευκό Οίκο το 2019. Είναι ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία και θα είναι 86 ετών στο τέλος μιας πιθανής δεύτερης θητείας. 

Με πληροφορίες από Reuters, CNN


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back