Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ρωσία: Πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ-Ρωσία: Πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2017, 18:02
ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτη συνάντηση, μετά την εκλογή του Τραμπ, των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας και στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις και οι παγκόσμιες κρίσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών η συνάντηση του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ρεξ Τίλερσον θα γίνει αύριο Πέμπτη στη Βόνη στη Γερμανία με αφορμή τη σύνοδο της G20.

«Είναι προγραμματισμένο να εξεταστούν η διεθνής ατζέντα και οι κύριες διεθνείς κρίσεις, όσον αφορά τις οποίες οι χώρες μας συνεργάζονται και θα πρέπει να συνεργάζονται. Βεβαίως θα εξεταστούν επίσης και περιφερειακά ζητήματα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου, Μαρία Ζαχάροβα

Η συνάντηση Λαβρόφ-Τίλερσον γίνεται σε μια στιγμή που οι Ρώσοι αξιωματούχοι δείχνουν ολοένα και πιο ανήσυχοι για την αλλαγή τόνου του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ευελπιστούσαν ότι θα προχωρούσε σε μια γρήγορη άρση των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στη Ρωσία και μια αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.


«ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ»

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ διαβεβαίωσε χθες ότι «ο πρόεδρος (Τραμπ) είναι απίστευτα σταθερός στη στάση του απέναντι στη Ρωσία» και αναμένει «από τη ρωσική κυβέρνηση μια αποκλιμάκωση της βίας και την επιστροφή της Κριμαίας» στην Ουκρανία. 

«Δεν παραδίδουμε τα εδάφη μας», απάντησε νωρίτερα σήμερα η Ζαχάροβα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back