ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο ΝτεΣάντις παραιτείται, ο Τραμπ πανηγυρίζει

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Ο ΝτεΣάντις παραιτείται, ο Τραμπ πανηγυρίζει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2024, 10:53
ΚΟΣΜΟΣ

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα για το 2024 και υποστήριξε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Παραιτήθηκε πριν από τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων στο Νιου Χάμσαϊρ, όπου οι δημοσκοπήσεις του ήταν μονοψήφιες.

Ο ΝτεΣάντις θεωρούνταν κάποτε ισχυρός υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματος, αλλά την Κυριακή δήλωσε ότι δεν «έχει σαφή πορεία προς τη νίκη».

Η Νίκι Χέιλι, η τελευταία εναπομείνασα αντίπαλος του κ. Τραμπ, δήλωσε ότι είναι η «μόνη» που μπορεί να νικήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε στην άκρη μήνες επικρίσεων και χλευασμού του Ρον ΝτεΣάντις το βράδυ της Κυριακής, γιορτάζοντας τον άλλοτε Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του ως τον νεότερο υποστηρικτή του, αφού ο κυβερνήτης της Φλόριντα τερμάτισε την προεκλογική του εκστρατεία και υποστήριξε τον πρώην πρόεδρο.

Για τον Τραμπ, έχει γίνει μια γνώριμη τελετουργία να καλωσορίζει την υποστήριξη κάποιου που προσπάθησε να τον αντιμετωπίσει.

«Θέλω απλώς να ευχαριστήσω τον Ρον και να τον συγχαρώ που κάνει πολύ καλή δουλειά», είπε ο Τραμπ στην αρχή της ομιλίας του. «Ήταν πολύ ευγενικός και με υποστήριξε. Το εκτιμώ αυτό και ανυπομονώ επίσης να συνεργαστώ με τον Ρον». Ο Τραμπ περιέγραψε τον ΝτεΣάντις ως «έναν πραγματικά καταπληκτικό άνθρωπο».

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα δήλωσε ότι υποστηρίζει τον Τραμπ, ο οποίος είναι το ξεκάθαρο φαβορί μετά τη νίκη του με 51% στις εκλογές στην Αϊόβα. Ο ΝτεΣάντις δήλωσε ότι έχει καταστεί σαφές ότι η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων «θέλει να δώσει στον Ντόναλντ Τραμπ άλλη μια ευκαιρία».

Η Νίκι Χέιλι θα αναμετρηθεί με τον Τραμπ στο Νιου Χάμσαϊρ την Τρίτη, στο δεύτερο από μια σειρά αναμετρήσεων ανά πολιτεία για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για τις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back