ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέες κατηγορίες κατά του Μπομπ Μενέντεζ

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Νέες κατηγορίες κατά του Μπομπ Μενέντεζ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2024, 11:44
ΚΟΣΜΟΣ

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ και η σύζυγός του κατηγορήθηκαν για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Το συμπληρωματικό κατηγορητήριο ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των ομοσπονδιακών κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο άλλοτε πανίσχυρος επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας σε 18.

Στο νέο κατηγορητήριο, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν δήλωσαν ότι οι πρώην δικηγόροι του Μενέντεζ τους είπαν σε συναντήσεις πέρυσι ότι ο Μενέντεζ δεν γνώριζε μέχρι το 2022 για τις πληρωμές υποθηκών ή αυτοκινήτων που είχαν κάνει δύο επιχειρηματίες για τη σύζυγό του και ότι όταν έμαθε για τις πληρωμές νόμιζε ότι επρόκειτο για δάνεια.

Ο Μενέντεζ χαρακτήρισε ψευδείς τους ισχυρισμούς περί παρεμπόδισης και δήλωσε ότι οι εισαγγελείς προσπαθούσαν να τον κάνουν να «υποκύψει».

«Η κυβέρνηση γνωρίζει εδώ και καιρό ότι έμαθα και βοήθησα στην αποπληρωμή δανείων - όχι δωροδοκιών - που είχαν παρασχεθεί στη σύζυγό μου», ανέφερε ο Μενέντεζ σε δήλωσή του. «Είμαι αθώος και θα το αποδείξω ανεξάρτητα από το πόσες κατηγορίες θα συνεχίσουν να συσσωρεύουν».

Ο επιχειρηματίας που έκανε την υποτιθέμενη πληρωμή του αυτοκινήτου, ο Jose Uribe, δήλωσε ένοχος την περασμένη εβδομάδα για κατηγορίες απάτης και δωροδοκίας και συμφώνησε να συνεργαστεί με την έρευνα.

Κατηγορώντας τον γερουσιαστή τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι ερευνητές είχαν βρει ράβδους χρυσού και φακέλους γεμάτους με μετρητά μέσα σε μπουφάν στο διαμέρισμα του Μενέντεζ.

Ο Μενέντεζ έχει αντισταθεί στις εκκλήσεις για παραίτηση, μεταξύ άλλων και από συναδέλφους του Δημοκρατικούς. Παραιτήθηκε προσωρινά από πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας μετά την απαγγελία κατηγοριών τον Σεπτέμβριο.

Με πληροφορίες από Reuters


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back