ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση πλοίου

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση πλοίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2024, 12:35
ΚΟΣΜΟΣ

Η γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία του Μέριλαντ, κατέρρευσε γύρω στη 1.30 (τοπική ώρα) τα ξημερώματα της Τρίτης, αφού ένα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε πάνω της. Σε εικόνες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το πλοίο φαίνεται να προσκρούει σε έναν από τους πυλώνες της γέφυρας. Τα αυτοκίνητα που διασχίζουν τη γέφυρα φαίνονται να πέφτουν στο νερό.


Η γέφυρα Francis Scott Key είναι μια στρατηγική οδός που συνδέει δύο τμήματα της πόλης της Βαλτιμόρης πάνω από τον ποταμό Πατάπσκο. Συνήθως δέχεται μεγάλη κίνηση, αλλά λόγω της ώρας, υπήρχε μικρότερος όγκος αυτοκινήτων τη στιγμή του ατυχήματος. Ο αριθμός των θυμάτων και των αγνοουμένων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός.

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης ανέφερε ότι αρκετά αυτοκίνητα έπεσαν στο ποτάμι. Το πλοίο που χτύπησε τη γέφυρα, με αποτέλεσμα ένα τμήμα της να καταρρεύσει, έπιασε φωτιά. 

Οι αρχές φοβούνται ότι εργάτες που εκτελούσαν εργασίες συντήρησης στη γέφυρα μπορεί να έπεσαν στο ποτάμι, εκτός από τους επιβάτες των οχημάτων που κινούνταν στο τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε.

Η ναυτιλιακή Synergy Marine Group επιβεβαίωσε ότι το πλοίο της Dali, με σημαία Σιγκαπούρης, είναι αυτό που προσέκρουσε σε πυλώνα της γέφυρας Francis Scott Key Bridge στη Βαλτιμόρη.

Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

Ωστόσο σημειώνει πως όλα τα μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων των δύο πλοιάρχων, έχουν διασωθεί και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Το κύριο άνοιγμα των 366 μέτρων ήταν το τρίτο μεγαλύτερο άνοιγμα γέφυρας στον κόσμο και το μεγαλύτερο στη μητροπολιτική περιοχή της Βαλτιμόρης. Η γέφυρα έχει συνολικό μήκος 2.632 μέτρα και χρησιμοποιείται από περίπου 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back