ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ο Ντόναλντ Τραμπ

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ο Ντόναλντ Τραμπ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2023, 02:36
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κακοποίησε σεξουαλικά τη συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ τη δεκαετία του 1990 και στη συνέχεια τη συκοφάντησε χαρακτηρίζοντάς την ψεύτρα, αποφάσισαν οι ένορκοι την Τρίτη και της επιδίκασαν αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος διεξάγει εκστρατεία για να ξαναπάρει τον Λευκό Οίκο το 2024, θα ασκήσει έφεση, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Στίβεν Σεούνγκ.

Η Κάρολ, 79 ετών σήμερα, κατέθεσε κατά τη διάρκεια της αστικής δίκης ότι ο Τραμπ, τη βίασε σε ένα καμαρίνι του πολυκαταστήματος Bergdorf Goodman στο Μανχάταν το 1995 ή το 1996, και στη συνέχεια έβλαψε τη φήμη της γράφοντας τον Οκτωβρίου του 2022 σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα του Truth Social ότι οι ισχυρισμοί της ήταν «πλήρης απάτη», «φάρσα» και «ψέμα».

Η ετυμηγορία  ήρθε μετά από λιγότερο από τρεις ώρες διαβουλεύσεων στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο  Μανχάταν. Οι ένορκοι δεν έκριναν τον Τραμπ υπεύθυνο για βιασμό, όπως είχε ισχυριστεί η Κάρολ 

Ο Τραμπ απουσίαζε καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης που ξεκίνησε στις 25 Απριλίου. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα του Truth Social, ο Τραμπ χαρακτήρισε την ετυμηγορία «ντροπή» και δήλωσε: «Δεν έχω απολύτως καμία ιδέα ποια είναι αυτή η γυναίκα».


Και οι ψηφοφόροι;

Ο Ντόναλντ Τραμπ που διετέλεσε πρόεδρος από το 2017 έως το 2021, είναι ο επικρατέστερος στις δημοσκοπήσεις για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και έχει επιδείξει μια απίστευτη ικανότητα να ξεπερνά τις αντιπαραθέσεις που θα μπορούσαν να βυθίσουν άλλους πολιτικούς.

Φαίνεται απίθανο στο πολωμένο πολιτικό κλίμα της Αμερικής η αστική ετυμηγορία να έχει αντίκτυπο στους βασικούς υποστηρικτές του Τραμπ, οι οποίοι θεωρούν τα νομικά του προβλήματα ως μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας των αντιπάλων να τον υπονομεύσουν.

«Οι άνθρωποι που είναι κατά του Τραμπ θα παραμείνουν έτσι, οι βασικοί ψηφοφόροι υπέρ του Τραμπ δεν πρόκειται να αλλάξουν, και οι αμφιταλαντευόμενοι δεν νομίζω ότι θα συγκινηθούν από τέτοιου είδους πράγματα», δήλωσε ο Τσάρλι Τζέροου, στρατηγικός σύμβουλος των Ρεπουμπλικανών στην Πενσιλβάνια.

Οποιαδήποτε αρνητική επίπτωση είναι πιθανό να είναι μικρή και να περιοριστεί στις γυναίκες των προαστίων και στους μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανούς, είπε.

Στη φωτογραφία η E.Τζιν Κάρολ αποχωρεί από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back