Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αίτημα έγκρισης κιτ εκσυγχρονισμού τουρκικών F-16

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Αίτημα έγκρισης κιτ εκσυγχρονισμού τουρκικών F-16
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2023, 23:33
ΚΟΣΜΟΣ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ κοινοποίησε στο Κογκρέσο την έγκρισή του για την πώληση στην Τουρκία κιτ εκσυγχρονισμού της τακτικής ζεύξης δεδομένων Link-16 για αεροσκάφη F-16, δήλωσαν τη Δευτέρα πηγές που γνωρίζουν το θέμα και επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolou.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια, η οποία κοινοποιεί στο Κογκρέσο τις επίσημες στρατιωτικές πωλήσεις των ΗΠΑ, δεν έχει ακόμη εκδώσει δήλωση, αλλά σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, το πακέτο πωλήσεων περιλαμβάνει σχετικό εξοπλισμό και μηχανική υποστήριξη για την αναβάθμιση του συστήματος τακτικής ζεύξης δεδομένων Link-16 των υφιστάμενων αεροσκαφών F-16 της Τουρκίας στο επίπεδο Block Upgrade-2, καθώς και συστήματα αυτόματης αποφυγής σύγκρουσης εδάφους, σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το Κογκρέσο έχει το δικαίωμα να αντιταχθεί στην ειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εντός 15 εργάσιμων ημερών για τις εγκρίσεις πωλήσεων που χορηγούνται σε μέλη του ΝΑΤΟ.

Το Link-16 είναι ένα στρατιωτικό ραδιοδίκτυο, γνωστό και ως τακτικός σύνδεσμος δεδομένων (TDL), που χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ και τις συμμαχικές χώρες. Παρέχει τακτική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ αεροσκαφών, ελικοπτέρων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), πλοίων και χερσαίων δυνάμεων.

Η συγκεκριμένη ειδοποίηση αφορά ένα προγενέστερο αίτημα αγοράς αμυντικού εξοπλισμού, το οποίο δεν σχετίζεται καθόλου με το αίτημα της αναβάθμισης των κιτ εκσυγχρονισμού και της αγοράς νέων μαχητικών.

Με πληροφορίες από Anadolou Agency, Reuters



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back