ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«How Kate Bush didn’t save me from anything» του Χρήστου Σωτηρόπουλου

Εικόνα του άρθρου «How Kate Bush didn’t save me from anything» του Χρήστου Σωτηρόπουλου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2024, 22:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Aπό 13 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου, στο Photometria Photography Center (PPC), στην ΚΑ’ Φεβρουαρίου 184, στα Γιάννενα, θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Σωτηρόπουλου «How Kate Bush didn’t save me from anything».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 19:00. Παράλληλα θα γίνει και η παρουσίαση του ομώνυμου, φωτογραφικού βιβλίου.

«Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που η χριστιανική θρησκεία και η πίστη συναυτουργούσαν και συνδιαμόρφωναν μια ακολουθία συμπεριφορών και συνηθειών, όχι μόνο στους ανθρώπους που έκλειναν μέσα τους οι τοίχοι του σπιτιού μου, αλλά και πέρα από αυτό. Ταυτόχρονα, εκπαιδεύτηκα να θαυμάζω τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, και υποδέχθηκα τη γνώση για τη δωδεκαθεϊστική θρησκεία σαν ένα χαριτωμένο παραμύθι.

Μεγαλώνοντας, ήρθαν να προστεθούν πολλά ακόμα σημεία αναφοράς στα οποία έδειξα εμπιστοσύνη, όπως η επιστήμη, η οικογένεια, η φιλία. Παρατηρώντας και συνταιριάζοντας αυτά τα βιώματά μου χρόνια μετά, άρχισα να αναρωτιέμαι: πόσο με έχουν διαμορφώσει αυτά τα στοιχεία; Τι είναι δικό μου και τι επίκτητο; Η πίστη είναι μια μορφή ταυτότητας; Και αν ναι, τι είδους; Με αυτό το βιβλίο λοιπόν προσπαθώ να δώσω τις δικές μου προσωπικές απαντήσεις επαναπροσδιορίζοντας κομμάτια αυτού του παζλ που συνέθεσαν εαυτόν» αναφέρεται σε σημείωμα του Χρ. Σωτηρόπουλου.

Ο Χρήστος Σωτηρόπουλος γεννήθηκε στο Αίγιο το 1980. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back