Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 8-08-2018, 15:38
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Honda Jazz συνεχίζει και στη νέα έκδοση να διατηρεί, όπως και οι προκάτοχοί του, την κλασική φόρμα ενός Jazz. Διαθέτει ανανεωμένα, σπορ στιλιστικά στοιχεία, με πιο τολμηρή νέα φυσιογνωμία, έντονες χαρακτηριστικές γραμμές και την προσθήκη μιας νέας έκδοσης Dynamic.

Το Jazz ενσαρκώνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda στοχεύοντας στην αποδοτική διάταξη του εσωτερικού, με μεγιστοποίηση του χώρου των επιβατών και ελαχιστοποίηση των εξωτερικών διαστάσεων. Χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι ότι διαθέτει ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο που επιτρέπει μεγαλύτερη ευρυχωρία και καινοτόμες χωροταξικές λύσεις.

Τα υλικά στο εσωτερικό είναι μαλακά και ποιοτικά με την σχεδίαση του εσωτερικού να συνθέτουν ένα προηγμένο περιβάλλον που συμπληρώνεται από μία οθόνη αφής επτά ιντσών στο κέντρο του ταμπλό με το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Το μοντέλο διατίθεται με δύο ισχυρούς και αποδοτικούς βενζινοκινητήρες. Τον ήδη γνωστό 1.3 λίτρων i-VTEC με τους 102 ίππους και έναν άλλο με 130 ίππους. 

Οι επιδόσεις του είναι ιδιαίτερα υψηλές, καθώς επιταχύνει από 0 στα 100χλμ/ώρα σε 8,7 δεύτερα (μηχανικό κιβώτιο) και 10,0 δεύτερα (CVT). Το σύστημα CVT έχει αναβαθμιστεί για να προσφέρει πιο γραμμική και άμεση απόκριση κατά την επιτάχυνση.

Παράλληλα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη. 

Ο αποθηκευτικός του χώρος αγγίζει τα 354 λίτρα, ενώ όταν πέσουν τα πίσω καθίσματα ο χώρος αγγίζει τα 897 λίτρα που μπορούν να θεωρηθεί από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα