ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ηλεκτρονικά το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων

Εικόνα του άρθρου Ηλεκτρονικά το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2023, 09:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη λειτουργία της «πλατφόρμας δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων παρεπιδημούντων» ενεργοποίησαν ο Δήμος Ιωαννιτών και η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής δήλωσης, αυτοματοποιημένου υπολογισμού και είσπραξης επί των ακαθαρίστων εσόδων.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΑΑΔΕ.

Η «Πλατφόρμα Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων» απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που υπόκεινται στο τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων ή το τέλος παρεπιδημούντων, το οποίο είναι υπόχρεες να καταβάλουν σύμφωνα με την υποβληθείσα περιοδική τους δήλωση στην ΑΑΔΕ.

Η παραγωγική λειτουργία για τον Δήμο Ιωαννιτών βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι δηλώσεις εσόδων που αφορούν περιόδους από τον Νοέμβριο 2023 και μετά, θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://dae.govapp.gr/ στην οποία υπολογίζονται τα σχετικά τέλη καθώς και το ενδεχόμενο πρόστιμο σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής.

Αναλυτικές οδηγίες χρήσης διατίθενται στους παρακάτω συνδέσμους:

https://dae.govapp.gr/XrisimesPlirofories 

ή

https://wiki.govhub.gr/doku.php?id=manualgovappdaepolitis

Οι δηλώσεις εσόδων που αφορούν περιόδους πριν τον Νοέμβριο 2023, θα υποβάλλονται αποκλειστικά στο Δήμο με την ισχύουσα διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back