Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Το ήλεκτρον της νιότης» με μία ακόμη διάκριση

Εικόνα του άρθρου «Το ήλεκτρον της νιότης» με μία ακόμη διάκριση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2018, 15:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα σχολείο, το 1ο δημοτικό σχολείο Κατσικά, συνεχίζει την παράδοσή του στην κινηματογραφική παιδεία. Το σχολείο κατάφερε να διακριθεί σε έναν ακόμη διαγωνισμό, με την ταινία μικρού μήκους «Το ήλεκτρον της νιότης» (μπορείτε να διαβάσετε εδώ ένα σχετικό κείμενο που είχε δημοσιευτεί στον Τύπο Ιωαννίνων"). Πήρε το πρώτο βραβείο στο 10ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας, στο μαθητικό τμήμα που αφορούσε σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Τα βραβεία παρουσίασαν η Ολυμπία Καλαμπαλίκη και ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ενώ η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους Μισέλ Δημόπουλο, Λίνα Μυλωνάκη, Μπέττυ Τριανταφυλλίδου, Μπέτυ Κακλαμανίδου, Κώστα Λαμπρούλη.

Η ταινία «Το ήλεκτρον της νιότης» έχει διάρκεια 07΄04¨ και στόχος της είναι «να αναδείξει την αντίθεση ανάμεσα στην παιδική ηλικία και στον κόσμο των μεγάλων με έναν τρόπο λυρικό. Μέσα από ένα πείραμα ηλεκτρισμού στη Φυσική όμως, δημιουργείται μια λάμψη που επιτυγχάνει τον συγκερασμό ανάμεσα στους δύο κόσμους και οι μεγάλοι γίνονται παιδιά!».

Η ταινία συμμετείχε σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα αλλά και στη Γαλλία. Πρωταγωνιστές είναι οι μαθητές και των δύο τμημάτων της Στ’ τάξης του προηγούμενου σχολικού έτους που φέτος είναι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Μέσα από τη γνωριμία με την κινηματογραφική παιδεία κατάφεραν να αυτενεργήσουν, να δημιουργήσουν, να γίνουν μια δυνατή ομάδα με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του προγράμματος που ήταν ο Άγγελος Κοσμάς (σενάριο, σκηνοθεσία, μοντάζ), ο Χρήστος Παππάς και Ευανθία Λιόλου-Βλασιάδου.

Στο «ταξίδι» της ταινίας βοήθησε και ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βασίλης Ράπτης αλλά και ο Αναστάσιος Κοσίνας που ήταν ο διευθυντής του σχολείου την περυσινή χρονιά.

Στον Κινηματογραφικό Όμιλο του σχολείου συμμετέχουν και εξωτερικοί συνεργάτες. Ο κινηματογραφιστής Δημήτρης Βαφιάς (συνεργάτης των οπτικοακουστικών παραγωγών του σχολείου) και ο βιντεογράφος Άκης Φωτίου οι οποίοι βοήθησαν στη φωτογραφία, τη σκηνοθεσία, το μοντάζ αλλά και στον υποτιτλισμό. Στην ταινία έπαιξαν: Παναγιώτης Νάκος (και αφήγηση), Άλκης Διαμάντης, Κοντοδήμος Νίκος, Βαφιάς Δημήτρης, Αρβανίτη Χρυσούλα, Άρτεμη Τορουνίδη, Θοδωρής Μάντζιος. Η μουσική σύνθεση από την αρχή μέχρι το 01'21'' και από το 05'54'' έως το 08'21'' είναι του μουσικού Σωτήρη Δεσπότη. Η ταινία στάλθηκε και σε γαλλικό διαγωνισμό. Τη μετάφραση επιμελήθηκε η καθηγήτρια Γαλλικών Ρούλα Γεροκώστα. Τα γραφικά της ταινίας επιμελήθηκε η γραφίστρια Γεωργία Κολόκα. Σε όλες τις δραστηριότητες οπτικοακουστικών παραγωγών βοήθησε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Στη δημιουργία αυτής της ταινίας βοήθησαν και οι: Φίλιππος Ευαγγέλου, Νίκος Κολιός (Υπεύθυνο ΕΚΦΕ Ιωαννίνων), Χρήστος Χαρίτος «Πολυχώρος Αγορά», Κοντοδήμος Νίκος (ο «Βικογιατρός»), Ματακούλης Γιώργος, Σχίζας Ιωάννης, ο Αθλητικός Σύλλογος Πιγκ Πογκ «Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων - ΦΕΑ Ιωαννίνων», ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Κατσικά και η Διεύθυνση του Γυμνασίου Κατσικά.

«Το ήλεκτρον της νιότης» είναι η τέταρτη ταινία μικρού μήκους που κάνει το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά μετά την ταινία «Πορτραίτα» και τα δύο animation «Το άρωμα των λουλουδιών» και «Scream-Κραυγή».

Την ταινία μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=W-pvCN-XOGc.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3