Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ηγουμενίτσα: Το έργο των 63.000 τ.μ.

Εικόνα του άρθρου Ηγουμενίτσα: Το έργο των 63.000 τ.μ.
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2021, 23:59
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δύο έργα στον Δήμο Ηγουμενίτσας πήραν το «πράσινο φως» της ένταξης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Το πρώτο έργο έχει τίτλο «Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων - Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 7.930.044,66 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις αφορούν την κατασκευή κεντρικού κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση του Δρεπάνου, την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, πεζόδρομων, νησίδων πρασίνου, χώρων στάθμευσης οχημάτων, σημείων στάθμευσης ποδηλάτων καθώς και χώρων αναψυχής.

Ενδεικτικά, θα υπάρξει παρέμβαση σε τμήματα των οδών 28ης Οκτωβρίου, Ειρήνης & Φιλίας, Εθνικής Αντιστάσεως και Δαγκλή καθώς και σε παρακείμενους κοινόχρηστους χώρους όπως η Πλατεία Δημαρχείου και ο χώρος στη συμβολή των οδών Κύπρου και Δαγκλή. Θα αναβαθμιστούν επίσης οι χώροι έμπροσθεν του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και η οδός Σελλών, όπου βρίσκεται σήμερα η Δημοτική Αγορά.

Στα παραδοτέα της πράξης βρίσκονται η αστική ανάπτυξη και βιώσιμη αστική κινητικότητα με τη δημιουργία /ανάπλαση υπαίθριων χώρων σε αστικές περιοχές συνολικής επιφάνειας 63.870 μ2 περίπου, ενώ το συνολικό μήκος των κεντρικών οδών που ανήκουν στην περιοχή παρέμβασης ανέρχεται στα 3,4 χιλιόμετρα περίπου.

«Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Σε άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου μας, σχεδιάζουμε και μελετούμε έργα που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων όσοι διαμένουν και κινούνται στην πόλη μας. Μέσω των παρεμβάσεων που ξεπερνούν σε επιφάνειες τα 63.000 τετραγωνικά μέτρα, γυρνάμε σελίδα, καθιστώντας την Ηγουμενίτσα πόλη ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπου όλοι θα μπορούν να κινούνται εύκολα, φιλικά προς το περιβάλλον και κυρίως χωρίς αποκλεισμούς» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος.

Το δεύτερο έργο σχετίζεται με την ενεργειακή αποδοτικότητα της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, και έχει προϋπολογισμό 2,1 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει την κατασκευή τριών φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπό καθεστώς ενεργειακού συμψηφισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back