Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Happy Birthday» στα Κάτω Πεδινά

Εικόνα του άρθρου «Happy Birthday» στα Κάτω Πεδινά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2017, 17:53
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Εργαστήριο Κινηματογράφου Zagoriwood ξεκίνησε και ετοιμάζεται για την πρώτη του φετινή προβολή.

Στο πλαίσιο της ενότητας «Συναντήσεις», ο σκηνοθέτης Χρήστος Γεωργίου παρουσιάζει για πρώτη φορά σε κοινό τη νέα του ταινία «Happy Birthday» ως work in progress στην πλατεία των Κάτω Πεδινών αύριο 18 Ιουλίου, στις 21.30 με ελεύθερη είσοδο.

Η υπόθεση της ταινίας αφορά τον Γιώργο, έναν αστυνομικό των ΜΑΤ, ο οποίος μια μέρα βγαίνοντας από την αστυνομική κλούβα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την έφηβη κόρη του που βρίσκεται μεταξύ των διαδηλωτών. Προκειμένου να βρουν τις χαμένες ισορροπίες μεταξύ τους, πατέρας και κόρη θα περάσουν μερικές μέρες μαζί στο εξοχικό της οικογένειας.

Ο Χρήστος Γεωργίου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ουάρικ, της Βόρειας Σχολής Κινηματογράφου της Αγγλίας στο Λιντς και της Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου Θεάτρου και Τηλεόρασης της Πολωνίας στο Λόντζ (MA Film Production/ Direction). Στη φιλμογραφία του συμπεριλαμβάνονται οι βραβευμένες ευρωπαϊκές συμπαραγωγές μεγάλου μήκους μυθοπλασίας «Κάτω απ’τ’Ατρα» (Prix de Montreal 2001) και «Μικρό Έγκλημα» (εμπορική επιτυχία στη Γερμανία το 2009), σειρές μυθοπλασίας για την ελληνική τηλεόραση και το BBC και ντοκιμαντέρ.

Το «Happy Birthday», επίσημη συμμετοχή στο Berlinale Co-Production Market το 2014, είναι η τρίτη μεγάλου μήκους μυθοπλασίας του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back