ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«Hack the Map: Φανταστικοί Κόσμοι», ένας μαθητικός διαγωνισμός

Εικόνα του άρθρου «Hack the Map: Φανταστικοί Κόσμοι», ένας μαθητικός διαγωνισμός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2021, 19:38
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Στις 17 Ιανουαρίου 2022 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ψηφιακών έργων με τίτλο «Hack the Map: Φανταστικοί Κόσμοι», που απευθύνεται σ' όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας, καθώς και της ομογένειας στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές καλούνται να περιηγηθούν, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, σε χάρτες και να ζωντανέψουν απεικονίσεις του ελλαδικού χώρου από το παρελθόν. Αντλώντας έμπνευση από ιστορικά γεγονότα, μύθους και φανταστικές διηγήσεις περιηγητών, θα ταξιδέψουν στον χρόνο και θα χακάρουν με τη βοήθεια νέων ψηφιακών εργαλείων στεριές και θάλασσες της Ελλάδας.

Το διαγωνισμό που έθεσε υπό την αιγίδα της η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνουν το Ίδρυμα Ωνάση και η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς-Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας και το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα και εξοπλισμό για τα σχολεία τους.

Περισσότερες πληροφορίες στην ψηφιακή πλατφόρμα classroom του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς και στον σύνδεσμο https://classroom.onassis.org/course/view.php?id=58 που περιλαμβάνει την προκήρυξη και τους όρους του διαγωνισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή παρουσίαση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Hack the Map: Φανταστικοί Κόσμοι», το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου από 12:00 έως 14:00 δηλώνοντας συμμετοχή στον σύνδεσμο: https://www.onassis.org/el/whats-on/hack-the-map-imaginary-worlds/online-presentation-panhellenic-student-competition.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back