ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ηθική επιβράβευση» το χρυσό βραβείο

Εικόνα του άρθρου «Ηθική επιβράβευση» το χρυσό βραβείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/02/2021, 15:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χρυσό βραβείο πήρε η Περιφέρεια Ηπείρου για δράσεις της παραδοσιακής κτηνοτροφίας, με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη να κάνει λόγο για μια «ηθική επιβράβευση των πρωτοβουλιών στήριξης του πρωτογενούς τομέα και της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων».

Το βραβείο ήρθε μέσα από μια ιδιωτική εταιρία η οποία διοργανώνει τα Best City Awards υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής. Κάθε χρονιά, Δήμοι, Περιφέρειες και επιχειρήσεις φεύγουν με τα βραβεία τους, τα οποία συν τοις άλλοις αποτελούν και ένα «όπλο» επικοινωνιακής πολιτικής…

Για ποιο λόγο ακριβώς βραβεύτηκε όμως η Περιφέρεια Ηπείρου; Για το έργο MeDinno το οποίο έχει ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση από την κοινοτική πρωτοβουλία Interreg Eλλάδας-Ιταλίας.

Οι δράσεις του έργου αφορούσαν τη στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας και πιο συγκεκριμένα τη χαρτογράφηση της αγοράς για τον εντοπισμό των καταναλωτικών προφίλ στους τομείς των τυροκομικών προϊόντων και προϊόντων αιγοπρόβειου κρέατος, την ανταλλαγή καλών πρακτικών με μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ιταλία, την προμήθεια φορητής μονάδας τυροκόμησης από την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου για εκπαιδευτικούς - ερευνητικούς σκοπούς, την πραγματοποίηση εργαστηρίων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων και τη διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων.

«Το έργο MeDInno εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του πρωτογενούς τομέα της Ηπείρου. Ο άξονας αυτός αποτελεί μία από τις σταθερές προτεραιότητες της Περιφέρειας, που υλοποιεί σειρά από έργα για την ενίσχυσή του. Ανάμεσα, σε αυτά είναι και οι προσπάθειες για την κατοχύρωση τυροκομικών προϊόντων της Ηπείρου σε Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης, όπως το Κασκαβάλι Πίνδου και το Τσαλαφούτι Τζουμέρκων» τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back