ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη για εξηγήσεις

Εικόνα του άρθρου Η Τουρκία κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη για εξηγήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2017, 01:29
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή των ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθεί για την αντιμετώπιση των Τούρκων αξιωματούχων ασφαλείας στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Το τουρκικό υπουργείο επισήμανε ότι κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη για να επιδώσει διαμαρτυρία για τις «επιθετικές και ερασιτεχνικές ενέργειες» των αμερικανικών δυνάμεων ασφαλείας εναντίον του προσωπικού ασφαλείας του Τούρκου υπουργού Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ζητήθηκε επίσημα από τις αμερικανικές αρχές να διεξάγουν πλήρη έρευνα με επίκεντρο το διπλωματικό περιστατικό και να παράσχουν τις απαραίτητες εξηγήσεις», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Τονίζεται επιπλέον ότι τα κενά ασφαλείας που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον προκλήθηκαν «από την ανικανότητα των αμερικανικών αρχών να λάβουν επαρκή προληπτικά μέτρα σε κάθε στάδιο του επίσημου προγράμματος».

Την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ διατύπωσαν την «όσο το δυνατόν εντονότερη» ανησυχία τους προς την Τουρκία μετά τις συμπλοκές μεταξύ των διαδηλωτών και των Τούρκων σωματοφυλάκων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Αργότερα ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν ζήτησε να απελαθεί ο Τούρκος πρεσβευτής από τις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back