Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ολλανδία

Εικόνα του άρθρου Η Τουρκία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ολλανδία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2017, 11:20
ΚΟΣΜΟΣ

Την απαγόρευση της επιστροφής του Ολλανδού πρέσβη στην Τουρκία, αποφάσισε χθες η Άγκυρα, ενώ αναστέλλει τις επαφές σε υψηλό πολιτικό επίπεδο με την Ολλανδία και κλείνει τον εναέριο χώρο της για τους Ολλανδούς διπλωμάτες.

Παράλληλα κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την αντιπαράθεση με την Ευρώπη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, δήλωσε ότι η Άγκυρα μπορεί να επανεξετάσει τη συμφωνία της με την ΕΕ για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, διεμήνυσε επίσης ότι η Άγκυρα θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εναντίον της απόφασης ευρωπαϊκών χωρών να απαγορεύσουν τις ομιλίες Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων στο έδαφός τους. Κατηγόρησε επίσης τη Γερμανία ότι υποστηρίζει «ανελέητα» την τρομοκρατία.

«Αργά ή γρήγορα θα πληρώσουν γι' αυτό και θα φέρουμε σύντομα την Ολλανδία ενώπιον των ευθυνών της με διπλωματικά μέσα, δεν θα το αφήσουμε να περάσει» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ως «απαράδεκτες» απέρριψε τις δηλώσεις Ερντογάν για την Ολλανδία η Άγκελα Μέρκελ. «Η Γερμανία απορρίπτει κατηγορηματικά τη ρητορική και οποιεσδήποτε άλλες συγκρίσεις με εθνικοσοσιαλισμό, όπως διατυπώνονται από τον Τούρκο πρόεδρο», τόνισε η κ. Μέρκελ, ενώ υπογράμμισε ότι έχει ήδη καταδικάσει τις συγκρίσεις με τους ναζί στις οποίες ο Τούρκος πρόεδρος είχε προβεί καταφερόμενος εναντίον της Γερμανίας την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back