Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 25-04-2017, 13:26
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta ολοκλήρωσε τον επανασχεδιασμό της φημισμένης Times Square της Νέας Υόρκης, διπλασιάζοντας τον δημόσιο χώρο. Αυτό που ήταν προηγουμένως ένα κυκλοφοριακό χάος μετατράπηκε σε 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα αστικός χώρος στην καρδιά του Μανχάταν. Γνωστή και ως «το σταυροδρόμι του κόσμου», η Times Square προσελκύει 45 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, καθιστώντας τον, τον πιο επισκέψιμο προορισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τμήματα του Broadway είχαν κλείσει στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων από το 2009, μια κίνηση που αποσκοπούσε στην παραχώρηση περισσότερου χώρου για τους πεζούς.

Το πρότζεκτ βρίσκεται στο κέντρο της θεατρικής συνοικίας, στην Times Square και ορίζεται από την Broadway και την 7η λεωφόρο, μεταξύ της 42ας και 47ης οδού.

Το πρώτο τμήμα της πεζοδρόμησης από το Snøhetta εγκαινιάστηκε την άνοιξη του 2014. Από τότε, οι τραυματισμοί πεζών μειώθηκαν κατά 40%, τα οδικά δυστυχήματα κατά 15% και η συνολική εγκληματικότητα στην περιοχή κατά 20%. Εκτιμάται, επιπλέον, ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή μειώθηκε έως και κατά 60%.

Καθημερινά, από την Times Square περνούν περίπου 330.000 άνθρωποι και, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, η νέα πλατεία έχει σχεδιαστεί προκειμένου να διευκολύνει τους πεζούς που κινούνται σε διαφορετικούς ρυθμούς.

Όλες οι φωτογραφίες είναι του © michael grimm

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus espa