ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η σύμπραξη του χλοοτάπητα

Εικόνα του άρθρου Η σύμπραξη του χλοοτάπητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2017, 22:29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ένας υφυπουργός Αθλητισμού έρχεται στα Γιάννενα, το επίκεντρο της προσοχής γίνεται αυτόματα το γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα, είτε το υπάρχον είτε αυτό που θέλει να φτιάξει ή που θα ήθελε να φτιάξει…

Ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε, λοιπόν, τόσο για τον υπάρχοντα αγωνιστικό χώρο στο εθνικό στάδιο των Ζωσιμάδων όσο και για το νέο γήπεδο που έχει προτείνει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Για την πρώτη περίπτωση, αφού παραδέχτηκε ότι «παρουσιάζει μια εικόνα ντροπής», τόνισε ότι απαιτείται μια μεγάλη παρέμβαση για την αποκατάσταση του χλοοτάπητα και όχι μπαλώματα. Ξεκαθάρισε όμως ότι μια τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να γίνει μόνο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά σε συνεργασία με τη Super League και την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Αν αυτή η σύμπραξη ευοδωθεί, «η νέα σεζόν θα βρει το ΠΕΑΚΙ με νέο αγωνιστικό χώρο». Σημαντική προϋπόθεση για την επίτευξη μιας σύμπραξης, είναι, όπως είπε, η ανάληψη των ευθυνών του κάθε εμπλεκόμενου μέρους. Είναι σαφές ότι ο κ. Βασιλειάδης στέλνει μήνυμα όχι μόνο στη Super League, η οποία είναι διοργανώτρια του πρωταθλήματος, αλλά και στην ΠΑΕ η οποία κατά καιρούς έχει δεχθεί κριτική από τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ για τη μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεών της. Σημειωτέον ότι το κόστος για την εγκατάσταση ενός νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο έχει εκτιμηθεί στα 250.000 ευρώ.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ: «ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»

Όσο για το νέο γήπεδο που έχει προτείνει η ΠΑΕ να κατασκευάσει στην Ανατολή, σε μέρος των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ, ο υφυπουργός ανέφερε καταρχάς ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο. Ανέφερε δε ότι «δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε καμία παραχώρηση δημόσιας γης αν δεν υπάρχουν βέβαιες λύσεις που να εξασφαλίζουν τον κοινωνικό χαρακτήρα των εγκαταστάσεων». Ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος έχει κάνει ήδη συνάντηση στο υπουργείο με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Χρηστοβασίλη, μίλησε για την ανάγκη να υπάρχει ένα οικονομικά βιώσιμο μοντέλο που δεν θα δημιουργήσει στο μέλλον ανυπέρβλητα προβλήματα, όπως εγκαταστάσεις-φαντάσματα. Υπογράμμισε δε ότι «οι όποιες λύσεις θα πρέπει να είναι καθαρές για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back