ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κι όμως, το ταρτάν θα αλλάξει

Εικόνα του άρθρου Κι όμως, το ταρτάν θα αλλάξει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2017, 14:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι δημόσιες αθλητικές υποδομές των Ιωαννίνων δεν είναι και οι καλύτερες. Κατά… παράδοση, ο μαζικός αθλητισμός δεν έτυχε της καλύτερης αντιμετώπισης από την πολιτεία. Οι επί δεκαετίες ελλείψεις ή πρόχειροι σχεδιασμοί σε αθλητικούς χώρους στην περιοχή έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση, η οποία όχι μόνο δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη αλλά απαιτεί πια και αρκετά χρήματα για να βελτιωθεί.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον τελευταίο χρόνο ιδίως, δείχνει ότι λαμβάνει υπόψη της τις αδυναμίες των Ιωαννίνων στον μαζικό αθλητισμό. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα, από τα Γιάννενα, στο πλαίσιο επίσκεψής του για την επιθεώρηση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων, τη δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής του ταρτάν στίβου στο εθνικό στάδιο των Ζωσιμάδων, με προϋπολογισμό 660.000 ευρώ (με ΦΠΑ). «Σε 15 μέρες γίνεται η δημοπράτηση του έργου. Θα τοποθετηθεί ένα ταρτάν καλύτερης ποιότητας. Δεν μπορούσαμε να μην το κάνουμε αυτό το έργο» τόνισε ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος συνοδευόταν μεταξύ άλλων από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, τους τρεις βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά, Μερόπη Τζούφη και Γιάννη Στέφο, τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Άρη Σπέγγο και τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ Σπύρο Πάικα.

Το ταρτάν στο εθνικό στάδιο είναι κατεστραμμένο εδώ και πολλά χρόνια, με πολλούς τραυματισμούς αθλητών να είναι αναπόφευκτοι. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, το πολύ μέχρι τον Οκτώβριο το ταρτάν θα είναι έτοιμο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού στάθηκε ιδιαίτερα και σε ένα άλλο αθλητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη (με αρχικό προϋπολογισμό 230.000 ευρώ). Πρόκειται για το γήπεδο της Λιμνοπούλας, στο οποίο θα τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας. Ο κ. Βασιλειάδης χαρακτήρισε το έργο σημαντικό για μια περιοχή των Ιωαννίνων που δεν διαθέτει άλλο γήπεδο, ενώ, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε επιτόπου από τον εργολάβο, το γήπεδο θα είναι έτοιμο πριν από το καλοκαίρι. Ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος κατασκευάστηκε πριν από 46 χρόνια, χωρίς να έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση όλες αυτές τις δεκαετίες.

«Τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις, να εξοικονομήσουμε πόρους, να αποκαταστήσουμε αδικίες και να δημιουργήσουμε βιώσιμες και σοβαρές δομές άθλησης» τόνισε ο κ. Βασιλειάδης στις δηλώσεις του, επιρρίπτοντας δε τις ευθύνες για την κακή κατάσταση των αθλητικών υποδομών στους κακούς σχεδιασμούς του παρελθόντος. Αναγνώρισε ότι για τους αθλητικούς χώρους των Ιωαννίνων απαιτούνται κι άλλες παρεμβάσεις. Ωστόσο έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «οι εποχές που οι πολιτικοί έρχονταν και έταζαν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Οι επισκέψεις του κ. Βασιλειάδη σε αθλητικούς χώρους συνεχίζεται. Το απόγευμα θα επισκεφθεί το εθνικό στάδιο Ζωσιμάδων. 


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3