ΚΟΣΜΟΣ

Η Σκωτία θέλει δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

Εικόνα του άρθρου Η Σκωτία θέλει δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2017, 16:47
ΚΟΣΜΟΣ

H Νίκολα Στέρτζον, η Πρώτη Υπουργός της αποκεντρωμένης σκωτσέζικης κυβέρνησης, ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ζητήσει την εξουσιοδότηση του κοινοβουλίου προκειμένου να προχωρήσει σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Η κα Στέρτζον είπε ότι θα ήθελε το δημοψήφισμα να γίνει μεταξύ του φθινοπώρου του 2018 και της άνοιξης του επόμενου έτους.

«Οι Σκωτσέζοι θα πρέπει να έχουν την επιλογή ανάμεσα σε ένα ‘σκληρό Brexit’ και στην ανεξαρτησία, που θα τους επιτρέψει να ρυθμίσουν οι ίδιοι τις σχέσεις του με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η Νίκολα Στέρτζον.

Η επικεφαλής της σκωτσέζικης κυβέρνησης σημείωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει μετακινηθεί «ούτε ίντσα» από τη γραμμή του «σκληρού Brexit», με την οποία η Σκωτία έχει εκφράσει τη διαφωνία της.

Η ενεργοποίηση του άρθρου 50 για Brexit «απειλούσε» εδώ και καιρό την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, με το φάσμα ενός νέου δημοψηφίσματος στη Σκωτία, που ψήφισε υπέρ της παραμονής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back