Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η σιωπή του κ. Καχριμάνη

Εικόνα του άρθρου Η σιωπή του κ. Καχριμάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2021, 16:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε τρία «μέτωπα» στα οποία εμπλέκεται η περιφερειακή αρχή Ηπείρου άσκησε κριτική ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος: Διαχείριση απορριμμάτων, σιδηρόδρομος και κλειστό γήπεδο ξιφασκίας.

Τρία «μέτωπα» τα οποία αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο για την περιφερειακή αρχή του Αλέκου Καχριμάνη τον τελευταίο καιρό. Ο κ. Ριζόπουλος εστίασε την προσοχή του στο γεγονός ότι ο περιφερειάρχης σιωπά και για τα τρία θέματα, χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση να έχει εκδοθεί από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου, και ότι η περιφερειακή αρχή είναι «ανίκανη να παρακολουθήσει τα μεγάλα ζητήματα του τόπου».

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Ριζόπουλος ξεκαθάρισε ότι αυτή πρέπει να περάσει αποκλειστικά στους Δήμους, όπως εξάλλου προβλέπει και η νομοθεσία. Δεν χαρίστηκε ωστόσο στους δημάρχους, κατηγορώντας τους ότι δεν έχουν το πολιτικό σθένος να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται. «Ο κ. Καχριμάνης πρέπει να αποφασίσει να εφαρμόσει τον νόμο. Nα πάψει να εμπλέκεται και να διαπλέκεται η περιφερειακή αρχή. Όλες οι διαδικασίες πρέπει να περάσουν στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Από κει και πέρα, πρέπει και οι δήμαρχοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε.

Για το κλειστό γήπεδο ξιφασκίας του Ελληνικού, μια υπόθεση που δεν οδεύει καθόλου καλά, ο κ. Ριζόπουλος είπε: «Καταλήξαμε σε ένα φιάσκο… μας φορτώνουν ένα γήπεδο για προσάναμμα». Όσο για την περίφημη επίσκεψη επικεφαλής παρατάξεων στο Ελληνικό την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι ο ίδιος έλαβε σχετικό μήνυμα (SMS) από τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου Δημ. Σιώλο. Ο ίδιος δεν πήγε. «Ο κ. περιφερειάρχης δεν έχει ακόμα καταλάβει ότι οι δεσμεύσεις του υπουργού Ανάπτυξης είναι πλέον άκυρες, επειδή οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού ανήκουν σε ιδιωτική εταιρία» τόνισε.

Σε αυτό το σημείο άσκησε κριτική και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν εξέδωσε ούτε μια ανακοίνωση για το θέμα προκειμένου να υπερασπιστεί τον αρχηγό του, Αλέξη Τσίπρα και τις δεσμεύσεις του όταν ήταν πρωθυπουργός (σ.σ. για κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή του Βοτανικού). «Έχω πει και θα το πω και σήμερα, ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο στελέχη του που κάνουν τη δουλειά τους για προσωπικό πολιτικό όφελος», είπε ο κ. Ριζόπουλος.

Για τον σιδηρόδρομο, με αφορμή την επικείμενη δημοπράτηση μελετών για τον σιδηροδρομικό άξονα Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα, ο κ. Ριζόπουλος θύμισε το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργου Ζάψα, για την αναγκαιότητα της έλευσης του τρένου.

Αναρωτήθηκε όμως πού πήγε αυτό το ψήφισμα. Γιατί, όπως είπε, δεν πήγε ούτε στο γραφείο του υπουργού ούτε στα γραφεία του ΟΣΕ.

«Δεν είναι τυχαία η σιωπή του κ. Καχριμάνη για το θέμα. Ούτε πως η είδηση βγήκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μόνο. Ξέρει ο κ. Περιφερειάρχης ότι όπως οδήγησε στα βράχια το θέμα της Ιόνιας, του φυσικού αέριου, του κλειστού γυμναστηρίου κι άλλα, έτσι και η υπόθεση του τρένου που είναι πολύ δύσκολη, με δική του ευθύνη θα αποτύχει για την Ήπειρο. Η αδυναμία παρακολούθησης των μεγάλων έργων είναι σε πρώτο πλάνο», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε δε ότι αν το τρένο γίνει πραγματικότητα, θα γίνει γιατί θα αποτελεί κομμάτι μιας εθνικής στρατηγικής.

Τέλος, ο κ. Ριζόπουλος μίλησε για την παρέλαση της Άρτας στην οποία πρόκειται να παραστεί. Όπως είπε, ενημέρωσε σχετικά την Περιφέρεια για να πάρει την απάντηση ότι «δεν υπάρχει πρωτόκολλο για να βρεθεί στα επίσημα ως επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης». «Στην Άρτα θα πάω γιατί με ενδιαφέρει να βρεθώ κοντά με τους πολίτες, Ουδόλως με απασχολεί αν θα είμαι στα επίσημα. Υποθέτω όμως, ότι λόγω πρωτοκόλλου, αν υποθετικά ο κ. Τσίπρας που είναι από την Άρτα ήθελε να παρευρεθεί στην παρέλαση, θα του απαντήσουν και εκείνου όπως απάντησαν σε εμάς ότι δεν υπάρχει καρέκλα;», είπε με δεικτικό τόνο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back