ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η Ρωσία απελευθερώνει τις εξαγωγές ντίζελ

Εικόνα του άρθρου Η Ρωσία απελευθερώνει τις εξαγωγές ντίζελ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2023, 14:52
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι ήρε την απαγόρευση των εξαγωγών ντίζελ από αγωγούς μέσω λιμανιών που επιβλήθηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου. Αντίθετα οι περιορισμοί για τις εξαγωγές βενζίνης εξακολουθούν να ισχύουν.

Το ντίζελ είναι η μεγαλύτερη εξαγωγή πετρελαϊκών προϊόντων της Ρωσίας, περίπου 35 εκατομμύρια τόνοι πέρυσι, εκ των οποίων σχεδόν τα τρία τέταρτα μεταφέρθηκαν μέσω αγωγών. Η Ρωσία εξήγαγε επίσης 4,8 εκατομμύρια τόνους βενζίνης το 2022.

Οι περιορισμοί στις εξαγωγές καυσίμων από τη Ρωσία, τον κορυφαίο θαλάσσιο εξαγωγέα του καυσίμου στον κόσμο, λίγο πριν από τις ΗΠΑ, έχουν ενισχύσει τις παγκόσμιες τιμές και ανάγκασαν ορισμένους αγοραστές να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές βενζίνης και ντίζελ.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει ελλείψεις και υψηλές τιμές καυσίμων τους τελευταίους μήνες, οι οποίες έπληξαν ιδιαίτερα τους αγρότες κατά την περίοδο συγκομιδής.

Από τότε που θεσπίστηκε η απαγόρευση, οι τιμές χονδρικής πώλησης του ντίζελ στο τοπικό χρηματιστήριο έχουν μειωθεί κατά 21%, ενώ οι τιμές της βενζίνης έχουν μειωθεί κατά 10%.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back