ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πρώτη «ηπειρώτικη» Ιόνια

Εικόνα του άρθρου Η πρώτη «ηπειρώτικη» Ιόνια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2017, 11:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η χτεσινή μέρα έχει τη δική της ιστορική υπόσταση, καθώς έγινε η μέρα κατά την οποία… καταργήθηκε ένας δρόμος δεκαετιών, η παλιά εθνική Ιωαννίνων-Άρτας, καθώς επίσης και γιατί οι κάτοικοι των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, θα αντιληφθούν για πρώτη φορά τη σημασία ενός νέου δρόμου στην περιοχή τους, μετά την παράδοση της Εγνατίας οδού. Η μείωση της απόστασης και η αύξηση της ασφάλειας μεταξύ Ιωαννίνων και Άρτας έχει πολλά περισσότερα οφέλη από όσα φαίνονται αυτή τη στιγμή. Έχει και το σοβαρό μειονέκτημα των διοδίων όμως, που αναμένεται να «πονέσει» οικονομικά τους οδηγούς. Τι μέλλει γενέσθαι τώρα; Μετά την παράδοση του κομματιού Πέρδικα-Καμπή, σειρά αναμένεται να πάρουν, πρώτα το κομμάτι της σύνδεσης με την Εγνατία, δηλαδή η Ιόνια μέχρι τα Γιάννενα. Τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, αλλά το «άμεσα» του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη δεν είναι ακόμα απόλυτα ορατό. ΄

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι το καλοκαίρι, θα περνάμε από το Μενίδι. Τα 4 χιλιόμετρα του Κρίκελου, που καθυστερούν 27 συνολικά χιλιόμετρα έτοιμου δρόμου, είναι «δύσκολα» τεχνικά, σε έδαφος που υποχωρεί και χρειάζονται επιπρόσθετες εργασίες. Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη «θα μας πάρει 2-3 μήνες».

Χτες, λίγο μετά τα ορντέβρ και τους καφέδες, κάτω από έναν λαμπρό ήλιο, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι «τα οδικά έργα δεν ανήκουν σε κανέναν, ούτε στους υπουργούς, ούτε στους περιφερειάρχες, ούτε στους δημάρχους. Ανήκουν στους πολίτες».  Ανήκουν βέβαια και στους λαμβάνοντες τα ποσά των διοδίων, πρέπει να σημειωθεί.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back