Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πρώην ΑΤΕ «κυνηγάει» πτηνοτρόφους

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2016, 00:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Πανελλήνια Ένωση Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών παρεμβαίνει και αυτή με επιστολή προς τα υπουργεία Ανάπτυξης και Τουρισμού, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για το θέμα των δανείων των πτηνοτρόφων από την πρώην Αγροτική Τράπεζα.  

Τους τελευταίους μήνες στέλνονται σωρηδόν επιστολές από τον εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας σε κτηνοπτηνοτρόφους με ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείων εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου και αυτή η εξέλιξη, που ήταν αναμενόμενη πάντως από τη στιγμή που η ΑΤΕ διαλύθηκε και ιδιωτικοποιήθηκε, έχει προκαλέσει ανησυχία στους παραγωγούς. 

«Καταγγέλλουμε τις ενέργειες  αυτές ως πρόχειρες, ισοπεδωτικές και άκαιρες, δεδομένου ότι ακόμη είναι σε εκκρεμότητα  η υλοποίηση της υπόσχεσης για μία βιώσιμη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των κτηνοπτηνοτρόφων σύμφωνα με τις νέες πολιτικές προτάσεις και το σχετικό αναμενόμενο θεσμικό πλαίσιο για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Μάλιστα το θέμα αυτό πρόκειται να συζητηθεί σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ένωση.

 Διευκρινίζει ότι οι παραγωγοί προτίθενται να εξυπηρετήσουν τα δάνεια, «στα πλαίσια όμως μίας μακροχρόνιας και βιώσιμης  ρύθμισης που θα ισχύει για τις επιχειρήσεις με κόκκινα δάνεια συνολικά, όπως έχει αναφερθεί σε σειρά υπομνημάτων της οργάνωσής μας, και πάντα μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων  τους όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σήμερα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back