Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «προσευχή» των Metallica έγινε 26 χρονών

Εικόνα του άρθρου Η «προσευχή» των Metallica έγινε 26 χρονών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2017, 12:21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε αυτή τη (μουσική) πλάση, τραγούδια-προσευχές έγραψαν η Μαντόνα, ο Σπύρος ο Ζαγοραίος και οι Metallica. Σαν σήμερα πριν από 26 ολόκληρα χρόνια, κυκλοφόρησε το δεύτερο single του Black Album της κάποτε τεράστιας μπάντας του μεταλλικού ήχου.

Τότε, το «ΜαύροΆλμπουμ» είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Αυτές που φαίνονταν, ήταν οι πιο μαζικές, καθώς η μπάντα πέρασε οριστικά τα περιοριστικά όρια της υστεροφημίας του μέταλ και έγινε μια πιο «λαϊκής απεύθυνσης» μουσική πρόταση. Ο βασικός λόγος ήταν το «Nothing else matters», το πιο γνωστό single του άλμπουμ, που παρότι ήταν τρομερό κομμάτι, ξένισε πολλούς και πολλές που θαύμασαν τους Metallica για τα οδοστρωτικά κιθαριστικά μέρη και τα απειλητικά αργόσυρτα κομμάτια τους, όπως το One και το Fade to Black.

Παρότι στις ραδιοφωνικές προακροάσεις, ήδη από τον Ιούνιο του ’91, οι παραγωγοί προτιμούσαν το Nothing Else Matters, το Enter Sandman ήρθε για να θυμίσει ότι για κάποιο καιρό ακόμα, οι Metallica παρέμεναν μια βασικά speed/thrash μπάντα, με έφεση στα εθιστικά κιθαριστικά μέρη.

Το Enter Sandman ήταν βασικά μια ιδέα του Κερκ Χάμετ και μια μετάβαση από τα περίπλοκα έπη του … And Justice for All, του προηγούμενου άλμπουμ τους, σε μια πιο «δημοφιλή» συνθετική περίοδο, που όσο προτιμήθηκε στη συνέχεια, άλλο τόσο κατακρίθηκε από τους ακροατές οι οποίοι γούρλωσαν τα μάτια τους όταν πρωτάκουσαν το Motorbreath και το Battery, μερικά χρόνια πριν.

Το Enter Sandman έμελλε επίσης να γίνει το μόλις δεύτερο βίντεο κλιπ της μπάντας. Το προηγούμενο, ήταν το One…


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back