ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H… πολυτέλεια της θέρμανσης: Πόσο ακρίβυνε το πετρέλαιο στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου H… πολυτέλεια της θέρμανσης: Πόσο ακρίβυνε το πετρέλαιο στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2023, 11:37
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ακρίβεια μαστίζει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, η κυβέρνηση δεν θέλει να παρέμβει δραστικά για να μην «ταράξει την αγορά», οι υπουργοί της επαμφοτερίζουν με δηλώσεις που κατόπιν διαψεύδονται, όπως η κατάργηση των προσφορών «1+1» στο σούπερ μάρκετ, που φημολογείται ότι ήταν ένα «αντίδωρο» στις επιχειρήσεις για να κρατήσουν σταθερές τις ήδη ακριβές τιμές και τέλος, το πετρέλαιο θέρμανσης είναι πανάκριβο.

Μόνο στο νομό Ιωαννίνων, το κόστος του βασικού καυσίμου θέρμανσης έχει αυξηθεί 69% μέσα σε τρία χρόνια, με βάση υπολογισμού τον μέσο όρο προσφερόμενης τιμής στο νομό Ιωαννίνων (όπως αποτυπώνεται επίσημα από το Υπουργείο Ανάπτυξης), στις 17 Νοεμβρίου.

Made with Flourish





Από πέρυσι, η τιμή έχει αυξηθεί –πάντα στο ίδιο εποπτικό χρονικό πεδίο- κατά 3,63%.

Φυσικά, στο πετρέλαιο θέρμανσης υφίσταται ακόμα η οικονομική ενίσχυση (όπως επίσης και για άλλες μεθόδους θέρμανσης), ωστόσο ο χειμώνας, που ξεκίνησε και… θερμομετρικά τις τελευταίες μέρες, προβλέπεται δύσκολος.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά στα Γιάννενα, το υγειονομικό κόστος του πανάκριβου πετρελαίου θέρμανσης είναι μεγαλύτερο, καθώς το λεκανοπέδιο είναι εξαιρετικά βεβαρυμμένο σε μικροσωματίδια, την αιθαλομίχλη που εμφανίζεται κάθε χειμώνα εξαιτίας των καύσεων…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back