ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πλατεία Μαβίλη απέκτησε... φως

Εικόνα του άρθρου Η πλατεία Μαβίλη απέκτησε... φως
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2017, 23:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπορεί να μην πρόλαβε το Πάσχα, μπορεί να μην πρόλαβε ούτε το καλοκαίρι, πρόλαβε όμως τα Χριστούγεννα. Η πλατεία Μαβίλη είναι επιτέλους έτοιμη (ή πιο συγκεκριμένα, σχεδόν έτοιμη). Εδώ και δύο εβδομάδες, έχει τοποθετηθεί ο φωτισμός. Μπορεί ο βασικός φωτισμός να λειτουργεί, αλλά απομένει ακόμα η τοποθέτηση φώτων στα πλατάνια. Τουλάχιστον, το μεγάλο βήμα έγινε.

Κι όλα αυτά σε ένα έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει εδώ και πολλούς μήνες. Ένα έργο σχετικά απλό, το οποίο έπαιρνε συνεχώς παρατάσεις λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο εργολάβος. Εκ των πραγμάτων, η πλατεία Μαβίλη απασχόλησε ουκ ολίγες φορές το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων και αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση. Και εύλογα καθώς το συγκεκριμένο έργο εκτελούνταν σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης.

Το έργο της ανάπλασης είχε υπογραφεί τον Σεπτέμβριο του 2016, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους έξι μήνες. Το κόστος της ανάπλασης ανερχόταν σε 154.000 ευρώ, με τον ανάδοχο να έχει δώσει έκπτωση 56,32% (αρχικός προϋπολογισμός 350.000 ευρώ). Μετά από 15 μήνες, το έργο δεν έχει κλείσει ακόμα, με την πλατεία Μαβίλη να περιμένει τις τελευταίες πινελιές.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back