Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πινακίδα του… Σρέντριγκερ στην κεντρική πλατεία

Εικόνα του άρθρου Η πινακίδα του… Σρέντριγκερ στην κεντρική πλατεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2016, 17:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εδώ και πολύ καιρό, από τη μέρα που ξεκίνησαν να λειτουργούν οι πεζόδρομοι, το σημείο μπροστά στον παλιό Τσοκάνη είναι το πιο… επίκαιρο, λόγω των ατυχημάτων που γίνονται πάνω στα μαύρα κολωνάκια. Τα οχήματα που έστριβαν αριστερά στην κεντρική πλατεία για να μπούνε στην πεζοδρομημένη πλέον Μιχαήλ Αγγέλου έπεφταν αρκετά συχνά στα κολωνάκια, τα οποία δεν φαίνονται από το ύψος του οδηγού, με δυσάρεστα αποτελέσματα ποικίλων καταστροφικών επιπέδων. Το δίκιο πάντως ήταν με το μέρος του δήμου και της τροχαίας που επισήμαιναν σε κάθε ευκαιρία ότι η αριστερή στροφή δεν επιτρέπεται.

Τώρα όμως, επάνω στην ίδια πινακίδα που απαγορεύει τη στροφή αριστερά, υπάρχει άλλη πινακίδα που καλεί ουσιαστικά τους οδηγούς να στρίψουν αριστερά, γιατί στα 50μέτρα υπάρχει πάρκινγκ.

 Σημειωτέον ότι η μια πινακίδα είναι της τροχαίας, η άλλη είναι ιδιωτική.

Η πινακίδα μοιάζει με το παράδοξο  του Σρέντιγκερ, που υποστηρίζει ότι βάσει της «κβαντικής εμπλοκής» , η γάτα του παραδείγματος μπορεί να είναι την ίδια στιγμή και νεκρή και ζωντανή.  Έτσι, στην κεντρική πλατεία έχουμε μια ταμπέλα που μπορεί να απαγορεύει τη στροφή αριστερά, μπορεί όμως και όχι…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back