Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η περίπτωση του κ. Αμυρά

Εικόνα του άρθρου Η περίπτωση του κ. Αμυρά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2023, 17:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Γιώργος Αμυράς, υφυπουργός Περιβάλλοντος, τερμάτισε στην τρίτη θέση, μετά τη Μαρία Κεφάλα. Τα προσωπικά εκλογικά του αποτελέσματα δεν είναι καλά. Το 2019, ως πρωτοεμφανιζόμενος στην περιοχή, είχε πάρει 8.886 ψήφους (με το ποσοστό της ΝΔ στο νομό να είναι 37,42%).

Στις εκλογές αυτής της Κυριακής, για τον κ. Αμυρά καταγράφονται μόλις 8.947 (με την ενσωμάτωση των σταυρών στο 92,35%). Σε σύγκριση με το 2019 και σε αντίθεση με τους συνυποψηφίους του, δηλαδή, κάθε άλλο παρά αύξησε την εκλογική του δύναμη. Καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, προσπάθησε να είναι ιδιαίτερα δραστήριος, βάζοντας μάλιστα και την υπογραφή του ως υφυπουργός Περιβάλλοντος σε διάφορες δράσεις, όπως είναι η παραχώρηση του δασικού χωριού Καταρράκτη στην Περιφέρεια Ηπείρου ή του δασικού φυτωρίου στον Δήμο Ζίτσας.

Σε σημερινή του γραπτή δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής αναφέρει: «Ο εκλογικός θρίαμβος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας θρίαμβος για την Ελλάδα. Μέσα από την καρδιά μου, ευχαριστώ πολύ τις Γιαννιώτισσες και τους Γιαννιώτες που με τίμησαν για ακόμα μια φορά με την ψήφο τους. Μαζί θα συνεχίσουμε για ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές. Τα Ιωάννινα, η Ήπειρος, η Ελλάδα πηγαίνουν μπροστά».

Σημειώνεται ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν με το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής (με το πρώτο κόμμα να παίρνει «μπόνους» έως 50 έδρες). Οι βουλευτές θα προκύψουν όχι με σταυρό προτίμησης από τους ψηφοφόρους, αλλά με βάση τη λίστα των υποψηφίων που θα έχουν καταρτίσει τα κόμματα. 

Τα αποτελέσματα της Κυριακής της 21ης Μαΐου δίνουν στη ΝΔ μία έδρα στα Γιάννενα, με τον Κώστα Τασούλα να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3