Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η πέμπτη γενιά του Renault Clio

Εικόνα του άρθρου Η πέμπτη γενιά του Renault Clio
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/05/2019, 13:11
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρουσιάζεται σήμερα στην Έβορα της Πορτογαλίας η πέμπτη γενιά του Renault Clio, του best seller της γαλλικής φίρμας, με τις πωλήσεις από το 1990, που λανσαρίστηκε, έχουν ξεπεράσει τα 15 εκατ. αυτοκίνητα.

Η εξωτερική σχεδίαση δεν έχει πολλές διάφορες από την προηγουμένη γενιά. Η επιτυχία του απερχόμενου αυτοκινήτου ήταν καθοριστικός παράγοντας για την διαμόρφωση της σχεδιαστικής μελέτης της νέας έκδοσης του Clio.

Μεγάλη προσπάθεια έκαναν οι στιλίστες του εσωτερικού χώρου για να ανασχεδιάσουν την καμπίνα των επιβατών. Δυο ακόμη σημαντικά στοιχεία είναι η απτή ποιότητα των υλικών και τη νέα τεχνολογία.

Ένα από τα βασικά στοιχεία του Smart Cockpit, στο νέο Clio είναι η οθόνη αφής 9,3'' του συστήματος multimedia, η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί στη γκάμα της Renault. Αυτό το κάθετα διαμορφωμένο tablet με την κοίλη οθόνη, αυξάνει οπτικά τον όγκο του ταμπλό, προσφέρει στην καμπίνα μια πιο μοντέρνα αίσθηση, ενώ βελτιώνει την ορατότητα της οθόνης. Στραμμένη προς την πλευρά του οδηγού, η οθόνη, με τη λειτουργία EASY LINK, συγκεντρώνει όλες τις multimedia, infotainment και navi λειτουργίες, καθώς και τις ρυθμίσεις του συστήματος παραμετροποίησης του οχήματος MULTI-SENSE, καθιστώντας πολύ εύκολη τη λειτουργία τους.

Ψηφιακός πίνακας οργάνων

Για πρώτη φορά, το νέο Clio εφοδιάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων, που αντικαθιστά τις αναλογικές εφαρμογές. Αυτή η τεχνολογία προέρχεται απευθείας από τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Με μέγεθος από 7 έως 10 ίντσες, η οθόνη TFT. Η έκδοση με την οθόνη των 10 ιντσών θα περιλαμβάνει ακόμα και προβολή του συστήματος πλοήγησης, ενώ σε συνδυασμό με την κεντρική οθόνη των 9,3 ιντσών το νέο Clio πλέον διαθέτει τις μεγαλύτερες οθόνες στην κατηγορία του.

To ανασχεδιασμένο ταμπλό, είναι χωρισμένο σε 3 επίπεδα: το πρώτο επίπεδο στο άνω τμήμα του είναι καλυμμένο με αφρώδες (soft touch) πλαστικό υψηλής ποιότητας. Το δεύτερο επίπεδο είναι και αυτό καλυμμένο με μαλακό πλαστικό, ενώ προσφέρει και υψηλό επίπεδο customization. Τέλος, το κατώτερο τμήμα του ταμπλό φιλοξενεί πιο χρηστικά στοιχεία, όπως το ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Το νέο τιμόνι, έχει πιο συμπαγείς διαστάσεις και φέρει αερόσακο νέας γενιάς.


Καθίσματα

Τα καθίσματα του νέου Clio παραπέμπουν σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Προσφέρουν καλύτερη στήριξη, αφού διαθέτουν μεγαλύτερη έδρα, και σχήμα που «αγκαλιάζει» καλύτερα το σώμα. Το ημίσκληρο κέλυφός τους βελτιώνει τον χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, τα νέας σχεδίασης προσκέφαλα (comma - shaped) βελτιώνουν την ορατότητα προς τα πίσω, ενώ προσφέρουν μια αίσθηση μεγαλύτερης ευρυχωρίας σε όσους κάθονται στο πίσω κάθισμα. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην επιλογή των υλικών, ακριβώς όπως έχει γίνει και με το ταμπλό. Έτσι, τα καθίσματα συμβάλουν και αυτά με τη σειρά τους στην γενικότερη αναβάθμιση της απτής ποιότητας στο εσωτερικό. Παράλληλα, είναι πιο εργονομικά και πιο εύκολα στη χρήση, καθώς τα χειριστήριά τους είναι τοποθετημένα σε πιο βολικά σημεία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back