Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 14-02-2019, 13:26
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Την Τρίτη 5 Μαρτίου, θα αποκαλύψει στην 89η Διεθνή Έκθεση της Γενεύης τη νέα γενιά του Clio. Πρόκειται για τον καινούργιο εκπρόσωπό της στη δημοφιλή κατηγόρια των supermini.

H 5η γενιά αναμένεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προγενέστερων μοντέλων, που κατέγραψαν πωλήσεις άνω των 15 εκατ. μονάδων.

Σύμφωνα με την Renault, το Clio είναι το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στη Γαλλία, ενώ κατέκτησε και την κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας Β στην Ευρώπη, από το 2013 και μετά. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι σημείωνε αύξηση πωλήσεων κάθε χρόνο, από το 2012 έως το 2018.

Το νέο Renault Clio διαθέτει τεχνολογία που συναντά κανείς σε οχήματα μεγαλύτερης κατηγορίας: Υιοθετεί υψηλότερα χαρακτηριστικά ευρυχωρίας και άνεσης. Δόθηκε έμφαση στην απτή ποιότητα κατασκευής.

Το νέο Renault Clio τίθεται επικεφαλής του στρατηγικού πλάνου του Groupe Renault «Drive the Future (2017-2022)», που παρουσιάστηκε το 2017 και έχει τρεις βασικούς πυλώνες:

  • Ηλεκτροκίνηση: Μέχρι το 2022, το Groupe Renault θα διαθέτει 12 ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα του. Το νέο Clio θα είναι το πρώτο με υβριδικό κινητήρα E-Tech, που βασίζεται σε τεχνολογία εξελιγμένη από τη Renault.
  • Συνδεσιμότητα: Μέχρι το 2022, η εταιρεία στοχεύει σε όλες τις βασικές αγορές της τη διάθεση 100% συνδεδεμένων αυτοκινήτων. Το νέο Clio διαθέτει το νέο συνδεδεμένο σύστημα Multimedia υψηλής τεχνολογίας.
  • Αυτονομία: Μέχρι το 2022, το Groupe Renault θα διαθέτει 15 μοντέλα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Το νέο Clio είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα, καθώς είναι εξοπλισμένο με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που καθιστούν την αυτόνομη οδήγηση μια προσιτή πραγματικότητα σε αυτοκίνητα της κατηγορίας του, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα