Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 2-04-2020, 14:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την εικόνα ως προς κρούσματα παρουσιάζει και σήμερα με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ήρθε ένα ακόμη κρούσμα, από την Κέρκυρα. Πρόκειται για ηλικιωμένο άτομο που νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Tα δύο θετικά περιστατικά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, με τον ηλικιωμένο από την Άρτα να παρουσιάζει βελτίωση.

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διακομίσθηκε διασωληνωμένο από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και νοσηλεύεται νέο θετικό περιστατικό ηλικιωμένου ατόμου. Η διακομιδή έγινε τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. Το ένα αφορά το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας, το οποίο είναι βελτιωμένο, το δεύτερο είναι το θετικό κρούσμα που διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, κάτοικος Πρέβεζας, επίσης σε βελτιωμένη κατάσταση. Το πρώτο θετικό περιστατικό από το Νοσοκομείο Κέρκυρας παρουσιάζει επιδείνωση. 

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 

Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.

Οι απαντήσεις που αναμένονταν από τα υπόλοιπα δείγματα, είναι αρνητικές .

ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 

Τα εννέα δείγματα που στάλθηκαν χθες, είναι αρνητικά.

Σήμερα 2/4 στάλθηκαν 15 νέα δείγματα για εξέταση.

Τα  τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

Ολοκληρώθηκε το διάστημα περιορισμού κατ' οίκον των 42 ατόμων που είχαν  ιχνηλατηθεί ως επαφές του ηλικιωμένου που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αρνητικά ήταν και τα τέσσερα δείγματα που είχαν ληφθεί από τα άτομα του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Τρία αποτελέσματα δειγμάτων επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.

Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα σχετικών δειγμάτων.

Πέραν των ανωτέρω λήφθηκαν δύο επιπλέον δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία είναι σε κατ' οίκον απομόνωση.

Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο των δύο που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όσο και των τριών που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

Όλα τα δείγματα που αναμένονταν από τις προηγούμενες ημέρες, είναι αρνητικά.

Στο κάμπινγκ του Δρεπάνου εξακολουθούν να  φιλοξενούνται 20 άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Υπάρχει σημαντική πρόοδος στη συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία, ώστε όσοι από αυτούς είναι Γάλλοι υπήκοοι να επαναπατρισθούν σύντομα. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.

Xromoepilogi2
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back dodoni back