πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με drones στη Μόσχα

Εικόνα του άρθρου Η Ουκρανία σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με drones στη Μόσχα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/08/2024, 10:32
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία επιτέθηκε στη Μόσχα την Τετάρτη με τουλάχιστον 11 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα, σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην πρωτεύουσα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Εδώ και μήνες, η Ουκρανία διεξάγει επίσης έναν ολοένα και πιο επιζήμιο πόλεμο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον των διυλιστηρίων και των αεροδρομίων του δεύτερου μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, αν και οι μεγάλες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Μόσχας -με πληθυσμό άνω των 21 εκατομμυρίων- είναι πιο σπάνιες.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι κατέστρεψε συνολικά 45 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το ρωσικό έδαφος, εκ των οποίων 11 πάνω από την περιοχή της Μόσχας, 23 πάνω από τη συνοριακή περιοχή του Μπριάνσκ, έξι πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ, τρία πάνω από την περιοχή της Καλούγκα και δύο πάνω από την περιοχή του Κουρσκ.

Ορισμένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την πόλη Ποντόλσκ, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν. Η πόλη στην περιοχή της Μόσχας βρίσκεται περίπου 38 χιλιόμετρα (24 μίλια) νότια του Κρεμλίνου.

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες απόπειρες επίθεσης στη Μόσχα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν γίνει ποτέ», δήλωσε ο Σομπιάνιν στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Η επίθεση πραγματοποιείται καθώς η Ρωσία προελαύνει στην ανατολική Ουκρανία, όπου ελέγχει περίπου το 18% του εδάφους, και δίνει μάχη για να αποκρούσει την εισβολή της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ, τη μεγαλύτερη ξένη επίθεση σε ρωσικό έδαφος από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Μόσχας είναι εφάμιλλη της επίθεσης του Μαΐου του 2023, όταν τουλάχιστον οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την πρωτεύουσα σε μια επίθεση που ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε προσπάθεια του Κιέβου να τρομάξει και να προκαλέσει τη Ρωσία.

Με πληροφορίες από Reuters. Φωτογραφία αρχείου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back