Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

H NASA παρουσίασε το «πλήρωμα της ανθρωπότητας»

Εικόνα του άρθρου H NASA παρουσίασε το «πλήρωμα της ανθρωπότητας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2023, 01:29
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η NASA παρουσίασε σήμερα Δευτέρα τους τέσσερις αστροναύτες που θα πετάξουν γύρω από το φεγγάρι στα τέλη του επόμενου έτους, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης γυναίκας και του πρώτου Αφροαμερικανού που θα συμμετάσχει στην αποστολή.

Το πρώτο πλήρωμα στο φεγγάρι μετά από 50 χρόνια -τρεις Αμερικανοί και ένας Καναδός- παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο Χιούστον, όπου βρίσκονται οι αστροναύτες της χώρας καθώς και το Κέντρο Ελέγχου Αποστολών.

«Αυτό είναι το πλήρωμα της ανθρωπότητας», δήλωσε ο διοικητής της NASA Μπιλ Νέλσον.

Πρόκειται για τους Αμερικανούς αστροναύτες Ράιντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ και Κριστίνα Χάμοκ Κοχ, οι οποίοι συμμετέχουν για δεύτερη φορά σε διαστημικές πτήσεις, και τον Καναδό αστροναύτη του Καναδικού Οργανισμού Διαστήματος, Τζέρεμι Χάνσεν.


Η Κριστίνα Κοχ, μηχανικός που κατέχει επίσης το ρεκόρ της μεγαλύτερης συνεχόμενης διαστημικής πτήσης από γυναίκα, διορίστηκε ειδική της αποστολής, μαζί με τον Βίκτορ Γκλόβερ, αεροπόρο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που επιλέχθηκε ως πιλότος της αποστολής Artemis II.

Οι τέσσερις αστροναύτες θα είναι οι πρώτοι που θα πετάξουν με την κάψουλα Orion της NASA, η οποία θα εκτοξευθεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι όχι νωρίτερα από τα τέλη του 2024. Δεν θα προσγειωθούν ούτε καν θα μπουν σε σεληνιακή τροχιά, αλλά θα πετάξουν γύρω από το φεγγάρι και θα επιστρέψουν κατευθείαν στη Γη, ένα προοίμιο για μια σεληνιακή προσγείωση από δύο άλλους ένα χρόνο αργότερα.

«Αυτή είναι μια μεγάλη μέρα. Έχουμε πολλά να γιορτάσουμε και είναι πολλά περισσότερα από τα τέσσερα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί», δήλωσε ο Γκλόβερ.

Με την προϋπόθεση ότι αυτή η επόμενη 10ήμερη αποστολή στο φεγγάρι θα πάει καλά, η NASA στοχεύει στην προσεδάφιση δύο αστροναυτών στο φεγγάρι μέχρι το 2025 περίπου.

Πηγή: AP. Φωτογραφία: NASA



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back