Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Η μωβ ομπρέλα» έχει επίσημη πρεμιέρα

Εικόνα του άρθρου «Η μωβ ομπρέλα» έχει επίσημη πρεμιέρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2018, 15:06
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την επίσημη πρεμιέρα της κάνει η παράσταση «Η μωβ ομπρέλα» της Άλκης Ζέη που ανεβάζει η Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Η παράσταση ξεκίνησε να παίζεται από τις 5 Νοεμβρίου για τα σχολεία (διαβάστε την κριτική).

Η πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή Σοφίας Ευτυχιάδου και Δήμητρας Λαρεντζάκη και σε σκηνοθεσία Δήμητρας Λαρεντζάκη. Παίζουν: Αρετή Τίλη, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Ευάγγελος Χαλκιαδάκης, Νίκος Τουρνάκης, Στέλλα Ράπτη, Γιάννης Ασκάρογλου, Δημήτρης Όντος, Χρήστος Χριστόπουλος και Κωνσταντίνα Εμμανουήλ.

Λίγα λόγια για το έργο: Η Ελευθερία ή αλλιώς Λέτρω, ένα δεκάχρονο κορίτσι, ζει με τους γονείς της και τα δύο δίδυμα μικρότερα αδέρφια της στο Μαρούσι. Τότε, το τελευταίο καλοκαίρι πριν από τον πόλεμο του 1940. Λιγοστά τα παιχνίδια τους: βόλοι, σκοινάκι, γιο-γιο, κι ένα ζευγάρι πατίνια, που τους τα δάνειζε το ξένο παιδί από τη Γαλλία, που ήρθε να μείνει στο πάνω πάτωμα του σπιτιού τους κι έγινε ο αχώριστος φίλος τους. Παίζουν όλοι μαζί και σκαρώνουν με τη φαντασία τους ένα σχέδιο για να κατορθώσουν να πάρουν στα χέρια τους μια πολυπόθητη μωβ ομπρέλα και να πετάξουν σε κόσμους μακρινούς. Θα τα καταφέρουν;

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης είναι: Αντώνης Δαγκλίδης-σκηνικά, Λίνα Σταυροπούλου, Τζίνα Ηλιοπούλου (κοστούμια), Κώστας Βόμβολος (μουσική), Ζωή Χατζηαντωνίου (χορογραφίες), Πέτρος Σεβαστίκογλου (βίντεο), Μπάμπης Βενετόπουλος, Γιώργος Βενετόπουλος, Ασπασία Καζέλη, Θάνος Γιουβανούδης (video animation), Richard Antony (φωτισμοί), Έλλη Σαρρή (βοηθός σκηνοθέτη). 

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (μαθητικό, φοιτητικό, ΑμεΑ), άνεργοι (δωρεάν). Πληροφορίες-κρατήσεις: 26510-25670.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back