Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η μουσική ήταν το plan A»

Εικόνα του άρθρου «Η μουσική ήταν το plan A»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2018, 11:13
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Η Μαρίζα Ρίζου, μερικές μέρες πριν από την εμφάνισή της στα Γιάννενα, στο Stage, μιλάει στον Τύπο Ιωαννίνων για τη μουσική, το… αρχικό πλάνο και τα μελλοντικά της σχέδια.

Πότε και πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία με τη μουσική και τις παραστάσεις (και γιατί π.χ. όχι συνέχεια στα ΜΜΕ και τη διαφήμιση;)

Απ τα χρόνια του σχολείου ήδη είχα αντιληφθεί τη σύνδεσή μου με την μουσική και το πόση χαρά και ηρεμία μου δίνει. Τα ΜΜΕ άρα ήταν εξαρχής το Plan B, ώστε να μη χρειαστεί ποτέ να κάνω εκπτώσεις στο Plan A που ήταν η μουσική, ακολουθώντας τον δρόμο που πραγματικά ήθελα, περπατώντας τον  όμως και ακριβώς με τον τρόπο που ήθελα.

Ποιους/ποιες θα διάλεγες ως ανθρώπους που επηρέασαν σημαντικά αυτό που είναι σήμερα η Μαρίζα Ρίζου;

Όλους μάλλον με πιο κομβικό τον ρόλο  των γονιών μου ίσως, αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Μου έχει τύχει ας πούμε να συναντήσω ανθρώπους που έμειναν στη ζωή μου πολύ λίγο -μπορεί να κάναμε μια κουβέντα πχ σε μια κοινή παρέα και να μην  βρεθήκαμε ποτέ ξανά- οι οποίοι  με κάποιον τρόπο μου κινητοποίησαν κομμάτια μέσα μου και σκέψεις που είχα ξεχάσει ότι είχα.

Συναυλίες στην Αθήνα-με παρατεταμένες εμφανίσεις σε κάποια σκηνή και συναυλίες σε περιοδεία, στην ελληνική περιφέρεια. Διαφορές;

Διαφορές υπάρχουν κάθε, μα κάθε φορά. Ακόμα κι αν είναι στο ίδιο μέρος και στην ίδια σκηνή. Είναι τόσο θέμα επικοινωνίας το λάιβ, τουλάχιστον το δικό μου, που κάθε βράδυ δημιουργείται μια άλλη συνθήκη. Άλλοι άνθρωποι, με άλλη ενέργεια, διαμορφώνουν παρέα  μια διαφορετική αύρα. Αυτή είναι όμως και η μαγεία.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;

Το επόμενο βήμα περικλείει διάφορες κινήσεις που αφορούν τη συνέχεια των λάιβ σε διάφορα όμορφα μέρη της Ελλάδας, καινούριο τραγούδι -προπομπό του τρίτου δίσκου- και πολλή πολλή δουλειά, διατηρώντας συγχρόνως και φρεσκάροντας τα βασικά κίνητρα γι αυτό που κάνω. Τη βαθιά αγάπη και τον μανιασμένο μου έρωτα για την μουσική.

Info


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back