Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μπείτε στο Stage

Εικόνα του άρθρου Μπείτε στο Stage
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2017, 22:17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Αυτή την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, ένας νέος συναυλιακός χώρος (αυτό που γενικά δεν βρίσκεται σε επάρκεια στα Γιάννενα), ανοίγει σε ένα γνώριμο μέρος. Πρόκειται για το Stage Ioannina, στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο, εκεί που μέχρι πέρυσι το χειμώνα λειτουργούσε το Factory. 

"Στόχος του Stage Ioannina είναι να αποτελέσει ένα κέντρο ψυχαγωγίας, πολιτισμού και διασκέδασης για τη περιοχή, καλύπτοντας όλα τα μουσικά είδη του Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου και να παρέχει υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας με σεβασμό στο πελάτη και τον καλλιτέχνη" λέει η ιστοσελίδα που λειτουργεί από το απόεγυμα της Δευτέρας.

Ποιος ανοίγει όμως τέτοιο χώρο (ανακατασκευασμένο και αρκετά διαφορετικό) υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες; Δύο άνθρωποι που καταρχάς γνωρίζουν τα συναυλικά και έχουν εμπειρία χρόνων, αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκο: 

Ο Κώστας Ζούκας και ο Θωμάς Νάστος, θέλουν να ανοίξουν μια σκηνή που να καλύπτει ευρύ κοινό και να μπορεί να φιλοξενήσει πολλά θεάματα. 

«Ο χώρος θα είναι έτοιμος για να υποστηρίξει εκδηλώσεις για όποιον θέλει να διοργανώσει μια, δηλαδή για συλλόγους, φορείς, σχολεία, με όλη την υποδομή στη διάθεσή του» λέει ο Θωμάς Νάστος. «Ένα βασικό πρόβλημα σε κάθε τέτοιο εγχείρημα είναι η περιρρέουσα οικονομική κατάσταση. Γι αυτό και θα κρατήσουμε τις τιμές σε λογικά επίπεδα, από την είσοδο μέχρι το ποτό» συμπληρώνει ο Κώστας Ζούκας.

Το Stage είναι έτοιμο να ξεκινήσει την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, με τους Lemonostifel και δωρεάν είσοδο, ως μια πρώτη γνωριμία. 

«Ξεκινάμε με τους Lemonostifel, με δωρεάν είσοδο, για δύο λόγους: γιατί αφενός θέλουμε να δούμε και να ακούσουμε μια μπάντα που παίζει εξαιρετική μουσική, με δωρεάν είσοδο, για την πρώτη γνωριμία. Να πιούμε ένα ποτό και να συγκεντρώσουμε και απόψεις από το κοινό, για το τι του αρέσει, τι ενδεχομένως θέλει να αλλάξει κ.λπ. Το εύκολο είναι να φέρεις ένα μεγάλο όνομα για αρχή. Το δύσκολο είναι να τονίσεις τη διαφορετικότητά σου» λέει ο Θωμάς και συμπληρώνει: 

«Πιστεύω ότι γενικά έλειπε ένας τέτοιος χώρος από τα Γιάννενα. Ο κάθε χώρος έχει διαφορετικά ζητήματα. Για να πετύχει όμως το εγχείρημα, θα πρέπει να απευθύνεται σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό, κάνοντας πολλά και διαφορετικά πράγματα, ώστε να είναι ένας υγιής εμπορικά χώρος που θα σταθεί για πολλά χρόνια».

Και το ρίσκο; Πολλές φορές η επωδός για τα live ειδικά, στα Γιάννενα, είναι ότι «δεν τα στηρίζει το κοινό». «Αν ο κόσμος δει ότι ένας χώρος είναι καλός και τον αντιμετωπίσει τίμια, δεν είναι δύσκολο αυτό» λένε αμφότεροι.

Το Stage έχει κάμποσες καινοτομίες. Καταρχάς, στο site του  θα είναι δυνατή η απευθείας αγορά εισιτηρίου ή ακόμα και το κλείσιμο ενός τραπεζιού για ένα live ή μια παράσταση. Εκτός από τα live όλων των ειδών, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην τοπική σκηνή, καθώς κάθε μήνα θα γίνεται και μια συναυλία με τοπικά συγκροτήματα, ανά «θεματική ενότητα». Αρχή θα γίνει με μέταλ, θα ακολουθήσει ο εναλλακτικός ήχος κ.ο.κ. Επίσης, ανάμεσα στους σκοπούς είναι να φιλοξενηθούν θεατρικές παραστάσεις και το Stage να μετατραπεί σε ένα bar theater.

«Αυτό που θέλουμε εμείς, είναι να παίζουν εδώ οι καλλιτέχνες και να λειτουργούν και ως διαφήμιση για το μαγαζί . Ακόμα περισσότερο, έχει μεγάλη σημασία για ένα παιδί που ξεκινάει τώρα να παίζει σε μια μπάντα, να παίζει σε μια σκηνή νιώθοντας ότι το κάνει με τους τεχνικούς τουλάχιστον όρους μιας μεγάλης μπάντας» λέει ο Θωμάς Νάστος.

Ήδη, το πρόγραμμα μέχρι τα Χριστούγεννα είναι έτοιμο. Τα ανακοινώσιμα (γιατί τα σχεδιαζόμενα έως σίγουρα είναι περισσότερα και εξίσου ενδιαφέροντα), είναι τα εξής:

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΚΩΣΤΑΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ .ΘΩΜΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back