ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Meta αναθεωρεί τους κανόνες για τα deepfakes

Εικόνα του άρθρου Η Meta αναθεωρεί τους κανόνες για τα deepfakes
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2024, 20:16
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Σημαντικές αλλαγές στις πολιτικές του σχετικά με το ψηφιακό δημιουργημένο και τροποποιημένο περιεχόμενο, ανακοίνωσε η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, ενόψει των αμερικανικών εκλογών,  αλλαγές που αναμένεται να δοκιμάσουν την ικανότητα του μέσου να ελέγχει το παραπλανητικό περιεχόμενο που παράγεται από τις νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα αρχίσει να τοποθετεί ετικέτες «Made with AI» από τον Μάιο σε βίντεο, εικόνες και ήχο που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη και δημοσιεύονται στις πλατφόρμες του, ανέφερε η αντιπρόεδρος της πολιτικής περιεχομένου Μόνικα Μπίκερτ σε ανάρτηση στο blog.

Ο Μπίκερτ δήλωσε ότι η Meta θα εφαρμόσει επίσης ξεχωριστές και πιο εμφανείς ετικέτες σε ψηφιακά τροποποιημένα μέσα ενημέρωσης που ενέχουν «ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο ουσιαστικής παραπλάνησης του κοινού σε ένα σημαντικό θέμα», ανεξάρτητα από το αν το περιεχόμενο δημιουργήθηκε με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης ή άλλων εργαλείων.

Η νέα προσέγγιση αλλάζει την αντιμετώπιση του παραποιημένου περιεχομένου από την εταιρεία. Αντί να επικεντρώνεται στην αφαίρεση αναρτήσεων, θα διατηρεί το περιεχόμενο, παρέχοντας παράλληλα στους χρήστες πληροφορίες σχετικά με το πώς δημιουργήθηκε.

Η Meta ανακοίνωσε προηγουμένως ένα σχέδιο για την ανίχνευση εικόνων που δημιουργήθηκαν με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης άλλων εταιρειών, χρησιμοποιώντας αόρατους δείκτες ενσωματωμένους στα αρχεία, αλλά δεν έδωσε τότε ημερομηνία έναρξης.

Οι αλλαγές έρχονται λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, τις οποίες οι ερευνητές τεχνολογίας προειδοποιούν ότι μπορεί να μετασχηματιστούν από τις νέες τεχνολογίες γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης. Οι πολιτικές εκστρατείες έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης σε μέρη όπως η Ινδονησία, ξεπερνώντας τα όρια των κατευθυντήριων γραμμών που έχουν εκδοθεί από παρόχους όπως η Meta και ο ηγέτης της αγοράς γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης OpenAI.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back