ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «Μέριμνα» μεγαλώνει…

Εικόνα του άρθρου Η «Μέριμνα» μεγαλώνει…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2018, 16:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το 5ο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με αναπηρίες εγκαινίασε σήμερα η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Η Μέριμνα», στην οποία προεδρεύει ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Θανάσης Μανταλόβας. Η νέα δομή, που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, ξεκίνησε να λειτουργεί ήδη από τον Οκτώβριο με τη συνδρομή του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Το σημαντικό είναι ότι η δομή αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν υπήρχε η σύμπραξη της «Μέριμνας» με τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, η οποία και παραχώρησε το κτίριο επί της οδού Βαρνάλη. Ένα κτίριο που ήταν ανενεργό επί 30 χρόνια.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η τελετή εγκαινίων ήταν αρκετά επίσημη, με πολλούς εκπροσώπους των αρχών. Το παρών έδωσαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, ο μητροπολίτης Μάξιμος, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Καψάλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Καραμπίνας, Γιούλα Μητροκώστα και Νατάσα Τύρου-Ούζα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης, η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας  Ηπείρου Κατερίνα Μιτοπούλου κ.ά. Στην τελετή παραβρέθηκε και ο Κώστας Πέτσιος, ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος της «Μέριμνας».

Στην τοποθέτησή του, ο μητροπολίτης κ. Μάξιμος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα αποτελέσματα που φέρνουν οι συνέργειες των φορέων. Την ίδια λογική συμμερίστηκε και ο δήμαρχος: «Πιστεύω βαθιά στη λογική της συνέργειας διότι αυτή θα μας οδηγήσει έξω από την κρίση», όπως και ο κ. Μανταλόβας.

Ο πρόεδρος της «Μέριμνας», στη σύντομη ομιλία του, μίλησε για τη σημασία στήριξης των ατόμων με αναπηρία. «Αρχή μας είναι ότι τα άτομα με αναπηρίες απολαμβάνουν των δικαιωμάτων τους σε ισότιμη βάση με τους άλλους πολίτες. Η στάση μας απέναντι στο δικαίωμα τους αυτό μας χαρακτηρίζει, όλους εδώ στη ‘Μέριμνα’» τόνισε. Υπενθύμισε δε το όραμα της δημοτικής αρχής να γίνει πραγματικότητα τα επόμενα δύο χρόνια το ανοιχτό Κέντρο για το Παιδί, και κυρίως για το παιδί με αναπηρία, στον χώρο του παλιού ασύλου ανιάτων, στην οδό Λαμπρίδη. Για το έργο της «Μέριμνας» μίλησε και η γενική διευθύντρια Ρόη Ζηκίδου.

Υπό τη στέγη της «Μέριμνας», μια αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας που δημιουργήθηκε το 2001 με τη σύμπραξη των φορέων της αυτοδιοίκησης, λειτουργούν 5 ΚΔΑΠ, τα οποία εξυπηρετούν 150 παιδιά με αναπηρία, ένας βρεφονηπιακός σταθμός ολοκληρωμένος φροντίδας (με 150 παιδιά από τα οποία τα 30 είναι παιδιά με αναπηρία), Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας και δύο προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» -ένα στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και ένα στον Δήμο Δωδώνης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back