dodoni back
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μεγάλη κλοπή στην Πάργα και οι συλλήψεις

Εικόνα του άρθρου Η μεγάλη κλοπή στην Πάργα και οι συλλήψεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2024, 22:19
ΗΠΕΙΡΟΣ

Πριν από λίγους μήνες, τον Φεβρουάριο, έγινε κλοπή ενός πολύ μεγάλου ποσού –εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ- και τιμαλφών από κατοικία στην Πάργα. 

Οι «επισκέπτες» είχαν διαρρήξει τρία χρηματοκιβώτια. 

Το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ανακοίνωσε σήμερα ότι έγινε η σύλληψη δύο των εκ των τριών διαρρηκτών. 

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, η διαλεύκανση της υπόθεσης ήταν προϊόν πολύμηνης έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ για την αξιοποίηση των ευρημάτων που συλλέχθηκαν συνέδραμε και το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ένας εκ των συλληφθέντων, κατέχοντας κρίσιμες πληροφορίες, ένωσε τις δυνάμεις του με τον συγκατηγορούμενό του με σκοπό την τέλεση της κλοπής. Ο τελευταίος, από κοινού με άγνωστο συνεργό τους διέρρηξαν την κατοικία, κατά τη διάρκεια απουσίας των ενοίκων στο εξωτερικό, από όπου αφαίρεσαν το μεγάλο χρηματικό ποσό και τα τιμαλφή.

Ο μεν πρώτος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Πρέβεζα και ο δε δεύτερος σε περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 κινητά τηλέφωνα και 3 κάρτες SIM, 3 συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, τηλεσκοπική σκάλα αλουμινίου και ρουχισμός, που χρησιμοποιήθηκαν από τον δεύτερο ημεδαπό στην τέλεση της κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3