Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Η Λίντσομ παραιτήθηκε, πρωθυπουργός η Μέι

Εικόνα του άρθρου Η Λίντσομ παραιτήθηκε, πρωθυπουργός η Μέι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2016, 18:38
ΚΟΣΜΟΣ

Την παραίτηση της από την κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε η Άντρεα Λίντσομ.

Όπως ανέφερε η κα Λίντσομ διαπίστωσε πως δεν διαθέτει την απαραίτητη στήριξη από την κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις για να συγκροτήσει μια ισχυρή κυβέρνηση.

Παράλληλα τόνισε πως είναι προς το συμφέρον του κόμματος και της χώρας να μην έχει μεγάλη διάρκεια η εσωκομματική διαδικασία στους Συντηρητικούς.

Η Άντρεα Λίντσομ ευχήθηκε στην Τερέζα Μέι να επιτύχει και την χαρακτήρισε το κατάλληλο πρόσωπο για να οδηγήσει την χώρα στην μετά-Βrexit εποχή.

«Η υποστήριξη που έχει η Τερέζα Μέι ξεπερνά το 60% της κοινοβουλευτικής ομάδας. Είναι ιδανική για να εφαρμόσει το Brexit, με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τον Βρετανικό λαό και δεσμεύτηκε να τον κάνει σύντομα», δήλωσε η κα Λίντσομ.

Είχε προηγηθεί η απολογία της στην άτεκνη αντίπαλό της Τερέζα Μέι για σχόλιά της στον Τύπο, που άφηναν να εννοηθεί ότι έχει μεγαλύτερο μερίδιο στο μέλλον της χώρας επειδή είναι μάνα. Βουλευτές των Τόρις χαρακτήρισαν τα σχόλια αυτά «αισχρά» και «προσβλητικά».

Πλέον η Τερέζα Μέι είναι η μοναδική υποψήφια και ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τορις δήλωσε πως θα ακολουθήσει η επίσημη διαδικασία για την επικύρωση του ρόλου της. Η υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε να εφαρμόσει την εντολή των Βρετανών στο δημοψήφισμα.

«Βrexit σημαίνει Βrexit δεν θα υπάρξει προσπάθεια να μείνουμε στην ΕΕ. Δεν θα υπάρξει προσπάθεια να ξαναμπούμε από την πίσω πόρτα, ούτε δεύτερο δημοψήφισμα. Η χώρα αποφάσισε να εγκαταλείψει την ΕΕ και ως πρωθυπουργός εγγυώμαι για την αποχώρηση από την ΕΕ», ανέφερε νωρίτερα η κα Μέι.

Από την κούρσα για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία και την ηγεσία της βρετανικής Κεντροδεξιάς είχαν αποκλειστεί, σε προηγούμενους γύρους ψηφοφοριών στην κοινοβουλευτική ομάδα οι Μάικλ Γκόουβ, Στέφεν Κραμπ και Λίαμ Φοξ.

Πλέον, θα ακολουθήσει η επίσημη διαδικασία για την επικύρωση του νέο ρόλου της κ. Μέι, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής του κόμματος που είναι αρμόδια για την εκλογή ηγεσίας.

Ο Γκρέιχαμ Μπρέιντι έκανε τη δήλωση αυτή μερικά λεπτά αφού η Αντρέα Λίντσομ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα. Μόλις επικυρωθεί ως επικεφαλής των Συντηρητικών, η κ. Μέι θα γίνει αυτομάτως η νέα πρωθυπουργός, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο ηγέτη Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο κ. Μπρέιντι δεν κατέστησε σαφές ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για να αναλάβει η κ. Μέι τους δύο ρόλους, όμως δήλωσε πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί «πολύ σύντομα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back