Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Κυριακή των Τακίμ

Εικόνα του άρθρου Η Κυριακή των Τακίμ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2017, 21:01
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Τακίμ (συνέντευξη στον «Τύπο Ιωαννίνων» εδώ) έρχονται στα Γιάννενα, ως προσκεκλημένοι του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του, για να παρουσιάσουν το Καφέ Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις». Η μουσική παράσταση, που έχει ανέβει με ιδιαίτερη επιτυχία στην Αθήνα, θα γίνει την Κυριακή 2 Απριλίου, στις 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών.

Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής συμπράττουν στο δυναμικό συγκρότημα των Τακίμ . To Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις» ξαναζωντανεύει σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας.

Σταθμοί του ταξιδιού τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες» στην Προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη). «Ένα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν’ ανακαλύψουμε» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τους Τακίμ αποτελούν ο Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), ο Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), ο Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), ο Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και ο Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο).

Μαζί τους, οι τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου. Στην αφήγηση η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη.

Στην παράσταση, θα χορέψουν οι χορευτές του τμήματος εμφανίσεων του Συνδέσμου Ζαγορισίων, με υπεύθυνο χορού τον Γιάννη Τριφύλλη.

Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ στο ταμείο και 10 ευρώ στην προπώληση. Η προπώληση γίνεται στα καταστήματα: «Χρωμοεπιλογή»-Γ. Παπανδρέου 71, στο Χρυσοχοείο Αρκαδόπουλος-Αβέρωφ 19, στο City Café (28ης Οκτωβρίου & Φ. Τζαβέλα 2) και στον Σύνδεσμο Ζαγορισίων-Χριστοβασίλη 8, 19:00-21:00 έως το απόγευμα της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back