ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό»

Εικόνα του άρθρου «Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2021, 12:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων αναφέρει σχετικά με την παγκόσμια ημέρα υγείας σήμερα, 7 Απριλίου μεταξύ άλλων ότι «η πανδημία ανέδειξε στην χώρα μας τα τεράστια προβλήματα από την έλλειψη και υποστελέχωση της ΠΦΥ (οικογενειακός γιατρός, έγκαιρη διάγνωση και ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συστηματική φροντίδα και παρακολούθηση όλων όσοι νοσούν και παραμένουν στο σπίτι».

Συμπληρώνει ότι «το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία, βρίσκονται  δυστυχώς ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Η κυβέρνηση, συνεχίζει τον εμπαιγμό για τη δήθεν ‘θωράκισή του’ και εξακολουθεί να μετακυλύει την πολιτική της ευθύνη στους πολίτες και στην ‘ατομική ευθύνη’ τους».

Παραπέμπει στη δική του πρόταση, να καταργηθούν οι πατέντες για το εμβόλιο κατά της πανδημίας ώστε να το παρασκευάζουν όλοι με χαμηλό κόστος, λέγοντας ότι «αποτελεί σήμερα μια έμπρακτη υποχρέωση που θα πρέπει να εκπληρώσουν οι κυβερνήσεις που νοιάζονται πραγματικά για τους πολίτες τους».

Κατηγορεί τέλος την κυβέρνηση ότι «προκλητικά απέχει από την πανευρωπαϊκή καμπάνια όχι κέρδη από την πανδημία-το εμβόλιο κοινωνικό αγαθό».

O ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στις 18.00 διοργανώνει δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Με τους Υγειονομικούς, τους ασθενείς & τις τοπικές κοινωνίες σχεδιάζουμε το νέο ΕΣΥ & τη Δημόσια Υγεία στη χώρα»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back