Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα τη συμφωνία των Πρεσπών

Εικόνα του άρθρου Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα τη συμφωνία των Πρεσπών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2018, 16:53
ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, πήρε θέση στα όσα ανέφερε νωρίτερα το πρωί ο πρόεδρος του κόμματος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και εταίρος της, ξεκαθαρίζοντας ότι «θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών».

Αφού επισημαίνει τη διαδικασία για την κύρωση της συμφωνίας υπενθυμίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι».

Παράλληλα εκφράζει την επιθυμία της κυβέρνησης «η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή», για να συμπληρώσει ότι «όταν με το καλό η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ότι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας».

Κλείνοντας την ανακοίνωση επιτίθεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο. Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back