Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Η κλιματική αλλαγή φέρνει (και) λιγότερες βροχές

Εικόνα του άρθρου Η κλιματική αλλαγή φέρνει (και) λιγότερες βροχές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2018, 10:47
ΕΛΛΑΔΑ

Πολλαπλές αναμένεται να είναι οι μεταβολές στην Ελλάδα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, με άμεσες και έμμεσες επιδράσεις, λέει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Αθανάσιος Αργυρίου.

Όπως εξηγεί ο κ. Αργυρίου, οι άμεσες επιδράσεις «λόγω της εκτεταμένης ακτογραμμής της χώρας, πολλές περιοχές διατρέχουν κίνδυνο από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας, η οποία εκτιμάται από 0,2 έως 2 μέτρα». Αναφέρει επίσης ότι «αναμένεται μείωση των βροχοπτώσεων μεταξύ 5% έως 9%, αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3 με 4,5 βαθμούς Κελσίου, αύξηση της έντασης της ηλιακής ακτινοβολίας, καθώς και αύξηση της έντασης των μελτεμιών».

Ο κ. Αργυρίου προσθέτει ότι οι δύο  τελευταίοι παράγοντες αναμένεται να επιδράσουν θετικά στην παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας.

Διευκρινίζει επίσης ότι «η ποιότητα των μετεωρολογικών δεδομένων πολλών χωρών δεν επιτρέπει την παροχή εξελιγμένων κλιματικών υπηρεσιών, απαραίτητων για τη λήψη των σχετικών πολιτικών αποφάσεων, αλλά και την οργάνωση δράσεων των διαφόρων φορέων».

Αναφερόμενος στον τομέα της γεωργίας, ο κ. Αργυρίου τονίζει ότι «είναι ένας χαρακτηριστικός τομέας, πολύ ευαίσθητος στην κλιματική αλλαγή» και όπως επισημαίνει «η επιστήμη της μετεωρολογίας και του κλίματος μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην έγκαιρη προειδοποίηση περιόδων έλλειψης τροφής».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Αθανάσιος
Ο κ. Αργυρίου έχει πάει σχολείο ;;;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back