Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

​Η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων σε δημόσια διαβούλευση

Εικόνα του άρθρου ​Η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων σε δημόσια διαβούλευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2016, 18:20
ΕΛΛΑΔΑ

Αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο. Παράλληλα είναι έτοιμο προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το προεδρικό Διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζεται προϋπηρεσία των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.

Από τον ερχόμενο Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης, αρχίζει το πρόγραμμα σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου για το δημόσιο μάνατζμεντ που θα απευθύνεται σε δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα καταβάλουν μισά δίδακτρα και τα υπόλοιπα θα χρηματοδοτούνται από το υπουργείο.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή σε περίπου 10 ημέρες και θα εφαρμοστεί από το νέο έτος, με στόχο, όπως σημείωσε ο κ. Βερναρδάκης, να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών, λαμβάνοντας υπόψη τις επιλογές των υπαλλήλων.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπονται περιορισμοί στην ανάληψη θέσης ομοειδούς με αυτήν που προηγουμένως κατείχε το στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα, ενώ θα απαγορεύεται και η ανάληψη παρεμφερούς θέσης στον ιδιωτικό τομέα για διάστημα τριών ετών μετά την αποχώρηση από το δημόσιο.

Σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, το ΠΔ, το οποίο βασίζεται σε παλαιότερη νομοθεσία, δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης έως 7 χρόνων σε συναφές με τη θέση αντικείμενο στο Δημόσιο. Η προϋπηρεσία θα πιστοποιείται με βάση την ασφάλιση (άρα δεν αναγνωρίζεται προϋπηρεσία σε καθεστώς μαύρης εργασίας), τους τίτλους σπουδών, την πιθανή εγγραφή σε επιμελητήριο κ.λπ., ενώ ο υπάλληλος θα έχει την ανάλογη βαθμολογική αναβάθμιση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back