Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Η κιβωτός του Νώε» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου «Η κιβωτός του Νώε» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/08/2020, 18:12
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ομάδα Ραφή, ένα σχήμα λυρικού θεάτρου, μαζί με την ομάδα περφόρμανς Nova Melancholia, έρχεται, μετά τη Μικρή Επίδαυρο, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, όπου θα ανέβει η παράσταση «Η κιβωτός του Νώε» του Σικελού Μικελάντζελο Φαλβέττι.

Η παράσταση θα γίνει αύριο 5 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δωδώνης, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Το ορατόριο του Φαλβέττι, που ανεβαίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα, προκάλεσε σάλο στην εποχή του καθώς, αντί βιβλικών προσώπων, πρωταγωνιστούν στοιχεία της φύσης: το νερό, η φωτιά, ο αέρας...
Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, «η σκηνοθεσία φέρνει στο προσκήνιο επίκαιρα ζητήματα και διεκδικήσεις, ενώ μας παρασύρει σε μια σαγηνευτική σύνθεση, που επιστρατεύει από ήχους παλαιών οργάνων και ανατολίτικα μακάμια έως θορύβους ζώων, με τους δεξιοτέχνες Μιχάλη Σιγανίδη και Χάρη Λαμπράκη σε ρόλο σύγχρονων τροβαδούρων, να αυτοσχεδιάζουν».

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26543-60147.

Το Φεστιβάλ Δωδώνης σημειώνει ότι, για την αποφυγή συνωστισμού, οι θεατές θα πρέπει να προσέρχονται στον χώρο από τις 19:30.


Photo: Thomas Daskalakis

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back