Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η κεντρική πλατεία… της «πολιτικής ευθύνης»

Εικόνα του άρθρου Η κεντρική πλατεία… της «πολιτικής ευθύνης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2024, 09:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάθε άλλο παρά σαφείς απαντήσεις έδωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας για τη μη πρόοδο των εργασιών στην κεντρική πλατεία.

Εδώ και πολλούς μήνες, η κεντρική πλατεία της πόλης παρουσιάζει μια σταθερά ίδια εργοταξιακή εικόνα, παρότι λύθηκαν ζητήματα όπως η μελέτη εφαρμογής.

Διαβάστε: Κεντρική πλατεία… κι όλα τα ίδια μένουν

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ήταν συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, ο κ. Μπέγκας αναγνώρισε ότι υπάρχει καθυστέρηση στο έργο της ανάπλασης της πλατείας. Απέφυγε όμως να εισέλθει σε λεπτομέρειες, να εξηγήσει τα πώς και να απαντήσει στα γιατί. Απέδωσε γενικά την καθυστέρηση «στο δύσκολο έργο λόγω της συνύπαρξης (σ.σ. της πλατείας) με μια λειτουργούσα επιχείρηση (σ.σ. το υπόγειο πάρκινγκ)».

Κατά τα άλλα ανέλαβε, σε πολιτικό επίπεδο «την ευθύνη για τον χρόνο που μας αναλογεί» -καθυστερήσεις υπήρξαν και από την προηγούμενη δημοτική αρχή λόγω των παλινωδιών της- και πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να τρέξουμε όσο γρήγορα γίνεται».

Το ζήτημα της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, έθεσε στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Νίκος Γκόντας, ο οποίος ως πρώην δήμαρχος ήταν αυτός που «άλλαξε» την πλατεία δίνοντας προτεραιότητα στην κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ. Ο κ. Γκόντας, αφού υπεραμύνθηκε του έργου του υπόγειου πάρκινγκ (σ.σ. «οι φαντασιώσεις ορισμένων ότι το έργο θα συμβάλει στη ρύπανση, ήταν εξωπραγματικές»), υπενθύμισε τη θέση του ότι για την ανάπλαση της πλατείας αρκούσε ένα ποσό των 150.000-200.000 ευρώ.

Αυτή την άποψη συμμεριζόταν και η παράταξη «Γιάννενα. Νέα Εποχή» κατά την προεκλογική περίοδο του 2019 και μετεκλογικά για αρκετό καιρό. Στη συνέχεια, ως δημοτική αρχή, άλλαξε τη στάση της και προχώρησε σε επικαιροποίηση της μελέτης, η οποία ανέβασε και τον προϋπολογισμό του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ
ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ-ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ...ΣΑΛΟΝΙ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3