ΗΠΕΙΡΟΣ

Η κακοκαιρία έπληξε την Άρτα

Εικόνα του άρθρου Η κακοκαιρία έπληξε την Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/12/2019, 01:35
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η υπερχείλιση δύο ρεμάτων στην είσοδο της Άρτας από την παλιά εθνική οδό προς Αγρίνιο είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και να διακοπή η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook o Δήμος Αρταίων «Εξαιτίας της σημερινής έντονης βροχόπτωσης και του μεγάλου όγκου νερού ο δρόμος της Παλαιάς Εθνικής οδού έναντι στρατοπέδου Παπακώστα προς Αγίους Αναργύρους, ο δρόμος από Λιμίνη προς Περάνθη και η Γέφυρα από πλατεία Ζέρβα προς Βλαχέρνα είναι προληπτικά κλειστοί».

Στα ορεινά χωριά του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλο το επαρχιακό δίκτυο. 

Όπως δήλωσε  στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος, σε πολλά σημεία γίνονται καθιζήσεις του οδοστρώματος, υπάρχουν καταπτώσεις βράχων, ξεριζώθηκαν δένδρα, ενώ η υπερχείλιση μικρών ρεμάτων της περιοχής έχει καταστρέψει καλλιέργειες, χωράφια ακόμη και γεφύρια.

Τα μηχανήματα του δήμου εργάζονται ήδη προκειμένου να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου συνδράμει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ σημειώνει ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα υπάρχει εικόνα για την έκταση των ζημιών.

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back